پایگاه خبری یزدفردا"نوجوانی تا 25 سالگی ادامه دارد/نتایج پژوهش صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد که بزرگسالی از 25 سالگی آغاز می‌شود.


به گزارش ایسنا، «بئاتریس لونا» روانپزشک دانشکده پزشکی پیتسبورگ بر این باور است که تمایلات نوجوانان برای نمایش شور و هیجان و تجددگرایی زمانی افزایش می‌یابد که افراد خانه را ترک کرده و به دفاع از خود می‌پردازند.

پیش از این تصور می‌شد که چنین تمایلاتی در 15 سالگی به اوج خود می‌رسند، اما تحقیقات جدید نشان داده که آن‌ها تا سنین بالاتر نیز ادامه دارند. یکی از یافته‌های اصلی این پژوهش، شواهدی از بیش فعالی در بخشی از مغز موسوم به جسم مخطط بود که توسط پاداش تحریک شده و اینکه این بیش‌فعالی تا اواسط دهه 20 زندگی ادامه دارد.

تصور می‌شود که مسؤولیت‌های بزرگسالی برای داشتن یک کار ثابت، پرداخت وام و تشکیل خانواده به شکل مسؤولانه‌ای این اثرات را در مغز متوقف می‌کند.

پرفسور لونا معتقد است، سنی که افراد از آستانه بزرگسالی عبور می‌کنند، احتمالا بیشتر به 25 سالگی نزدیک است.

در نوجوانان، بخش شور و هیجان‌خواهی مغز با مرکز برنامه‌ریزی یا قشر پیش‌پیشانی به منظور هدایت کنجکاوی و آزمایشگری همکاری می‌کند.

پروفسور لونا در سخنرانی خود در نشست سالانه انجمن پیشرفت علم آمریکا در سن‌خوزه کالیفرنیا اظهار کرد: هیجان‌خواهی که در حقیقت جستجو برای اطلاعات و تجددگرایی است، در سراسر گونه‌ها و جوامع بشری آشکار بوده و با قشر پیش‌پیشانی ترکیب می‌شوند.

این سیستم به نوجوانان اجازه می‌دهد تا شرایط جدیدی را تجربه کرده و دیگر از پدر و مادر خود کمک نخواهند.

لونا به تحقیقات خود برای درک اینکه این تغییرات مغزی تا چه سنی ادامه پیدا می‌کند، ادامه خواهد داد، اما به گفته وی امکان دارد که این تغییرات حتی تا دهه 30 سالگی افراد ادامه داشته باشد.

وی اظهار کرد: تصور می‌کنم زمانی که مطالبات محیطی نیازمند بزرگ شدن فرد باشد، به این معنی که افراد مسؤولیت‌های زیادی برای انجام داشته باشند، ممکن است سیگنالی به مغز برای توقف نوع خاصی از شکل‌پذیری ارسال شود، زیرا در آن زمان، انسان نیازمند ثبات و قابلیت اطمینان است. اگرچه برخورداری از آزادی برای بازیگوشی بیشتر در زندگی نیز می‌تواند شانس خوبی باشد.

مغز پیر نمی‌شود/مطالعات جدید دانشمندان نشان داده‌ است افزایش سن بر عملکرد مغز تاثیری ندارد.

نتایج تحقیقات حاکی از آن است که افزایش سن در افراد منجر به این می‌شود که ارتباط بین نورون‌ها کند شده و عملکرد مناطق خاصی از مغز هم کاهش پیدا کند، اما مطالعات جدید محققان دانشگاه کمبریج نشان‌دهنده این مطلب است که مغز افراد جوان و سالمند با هم تفاوت چندانی ندارد.

دانشمندان دریافتند شیوه رایج برای مطالعه فعالیت مغز یعنی fMRI به دلیل اختلال ایجاد شده به خاطر فعالیت رگ‌های خونی نمی‌تواند به خوبی به ارزیابی عملکرد مغزی افراد بپردازد. شیوه fMRI به صورت مستقیم عملکرد عصبی مغز را ارزیابی نمی‌کند، بلکه از طریق تغییرات در رگ‌های خونی، عملکرد مغز را تعیین می‌کند.

محققان این بررسی را بر روی 335 نفر انجام دادند و به نتایجی دست یافتند. آنها با استفاده از تصویربرداری fMRI را در حالتی که فرد در حال استراحت است و به چیزی فکر نمی‌کند، انجام داده و با زمان معمول فرد مقایسه کردند.

مطالعات قبلی نشان داده بود که پیرشدن بر روی فرایند مغز هم تاثیر دارد، اما این مطالعه خلاف این موضوع را ثابت کرد و نشان داد که فرایند پیری تاثیری بر عملکرد مغز ندارد.

نتایح این تحقیق در مجله Human Brain Mapping منتشر شده است.

 

 



 

پایان خبر"


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا