آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 26 اسفند 1388 22:53:43
  








نسخه فابل چاپ ارسال به دوستان  
فواید طبی نماز(با اصلاحیه)

محمد شريفي کارشناسي ارشد الهيات -علوم قرآن و حديث مدرس دانشگاه

02 شهريور 1387 - بعدازظهر 12:17                         تعداد باردید : 4316                          کد خبر : 12534

فواید طبی نماز
یزدفردا -محمد شريفي -کارشناسي ارشد الهيات -علوم قرآن و حديث -مدرس دانشگاه :برخی از کارشناسان معتقدند نماز خواندن تنها غذای روح انسان نیست , بلکه جسم انسانها را نیز تقویت می کند  و آنها را در مبارزه با مشکلات روزمره یاری می دهد . وقتی چشمها در حالت نماز ثابت می ماند جریان فکر هم خود به خود آرام شده و در نتیجه تمرکز فکر افزایش می یابد. ثابت ماندن چشم باعث بهبود ضعف و نواقصی مانند نزدیک بینی می شود و به لحاظ روانی این حالت باعث افزایش مقاومت عصبی فرد شده و بی خوابی و افکار نا آرام را از انسان دور می کند.
ایستادن در حالت نماز باعث تقویت حالت تعادلی بدن شده و قسمت مرکزی مخچه که محل کنترل اعمال و حرکات ارادی است را تقویت می کند و این عمل باعث می شود فرد با صرف کمترین نیرو و انرژی به انجام صحیح حرکات بعدی بپردازد. نماز قسمت فوقانی بدن را پرورش داده و ستون مهره ها را تقویت کرده و آن را در حالت مستقیم نگاه می دارد. تقویت احشاء و ماهیچه های شکم , حفظ سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مزمن سوء هاضمه و بی اشتهایی از دیگر خواص نماز خواندن و رکوع در نماز است.
کارشناسان می گویند در حالت رکوع ماهیچه های اطراف ستون مهره ها منبسط می شود که در متعادل و آرام کردن سمپاتیک موثر است.
مدت زمان خواندن ذکر رکوع نیز باعث تقویت عضلات صورت و گردن ساق پا و رانها می شودو به این ترتیب به جریان خون در قسمتهای مختلف بدن سرعت می بخشد.
تنظیم متابولیسم بدن فراهم نمودن زمینه از بین رفتن اکثر بیماری ها از بدن , کمک به افزایش حالت استواری و استحکام مغز و بهبود ناراحتی های تناسلی و نارسایی های تخمدان از دیگر خواص رکوع در نماز است.
سجده نیز ستون مهره های بدن را تقویت کرده و دردهای سیاتیک را آرام می کند. سجده علاوه بر از بین بردن یبوست و سوء هاضمه ,پرده دیافراگم را تقویت کرده و به دفع مواد زاید بدن به دلیل فشرده شدن منطقه شکمی کمک می کند.
سجده همچنین باعث افزایش جریان خون در سر شده که این امر با تغذیه این غدد باعث حفظ شادابی , زیبایی وطراوت پوست می شود.
حالات سجده به واسطه باز شدن مهره ها از یکدیگر باعث کشیده شدن اعصابیکه قسمتهای مختلف بدن را به مغز وصل می کند، شده و این اعصاب را در یک حالت تعادلی قرار می دهد که این هم برای سلامت انسان بسیار حائز اهمیت است . سجده باعث آسودگی و آرامش در فرد شده و عصبانیت را تسکین می دهد. استحکام بخشیدن و تقویت عضلات از خواص نشستن بعد نماز ، پاها و ران ها , کمک به نفخ معده و روده و بهبود فتق  است.
روشن است که نماز فلسفی خاص خود را دارد که معراج مومن و مایه ی قرب به حق است و آن را باید فقط برای خداوند تعالی خواند و نه به انگزه فواید و آثاری از این دست, ولی آگاهی از این دست نظرات علمی نیز می تواند برای برخی مفید باشد.
منابع :

متخصصان:

 

 

1-دكتر مصطفى حفار متخصص امراض دستگاه هضم و عضو تحقيقات علمى مجلس شوراى ملى لبنان و استاد دانشكده طب فرانسه

 

 

2- دكتر فارس عازورى متخصص بيماريهاى اعصاب و مفصل از دانشگاههاى آمريكا

 

 

3- دكتر ادوين فردريك پاورز، استاد امراض عصبى در ايالات متحده آمريكا

 

 

 

 

کتب:

 

 

1- بيماريهاى فقرات تالیف :دكتر الزيات استاد دانشگاه نوادا در آمريكا

 

 

2-جزوات جامعه اسلامی دندانپزشكان دانشگاه شیراز

 

 

3- روانپزشكى بالینى كاپلان، ترجمه دكتر مرسده سمیعى و دكتر حسن رفیعى، ص‏152 .

 

 

4- نكته پزشكى پیرامون نماز، دكتر مجید ملك محمدى، ص‏3 .

 

 

5- مجله پرسمان، شماره 15 .

 

 

 

 

سایت:

 

 

HTTP://WWW.IRIB.IR

 

 

www.tebyan.net

 

 

http://www.hawzah.net/

 

 

http://www.balagh.net/persian/feqh/falsafeh_ahkam/index.htm

 

 

 

 

یزدفردا
 



نظرات کاربران :

نام : محمد
کارشناس قرآن هستند یا روماتولوژیست ؟!!!!

نام : ali
khob behtare ke berim fitness

نام : مجتبی
آیا نباید انتظار داشت که یک استاد دانشگاه نظراتی مبتنی بر تحقیق و مستدل عنوان کند؟ وقتی کرسی های دانشگاه به ....ارزانی شد باید انتظار چنین کارشناسانی می رفت.

نام : امیر
این مقاله کاملا غیر علمی است و یک فریب و دروغ است، حتی به خودشان دردسر نداده اند تا یک منبع تحقیقی جعلی پای آن بنویسند تا مدتی ما را برای یافتن درست یا نادرست بودن آن سرگرم کنند، نمی توان به صورت جدا و بدون تحقیق آماری و عملی روی این حرکات بحث کرد، برای مثال بسیاری از حرکات هستند که باعث منبسط شدن ماهیچه های اطراف ستون مهره ها می شوند که در بعضی موقیت ها می تواند بسیار مضر یا مفید باشد، حرکات ورزشی با دقت خاص طراحی می شوند و از همه مهم تر باید در عمل مشاهده شود که این حرکات روی یک جامعه نمونه آماری چه تاثیری داشته و روی چه افرادی با چه ویژگیهایی درعمل مثبت و منفی بوده، کارشناسان الهيات احتمالا آنقدر به خدا فکر کرده اند تصور می کنند علم منتصب به او (خدای فرضی) را دارا هستند و نیازی به تحقیقات علمی و نظر متخصصان ندارند.

نام : علی کرم

نام : رضا
"کارشناسان"کدام کارشناسان؟
کی و کجا ؟رفرنس و مرجع کدام است؟بر اساس کدام مطالعه؟
نظر دهید


خبر های مرتبط :
  نظر دهید
   
نام
ایمیل (ایمیل شما نزد مدیر سایت محفوظ می ماند)
متن

لطفا عددی را که در عکس بالا نوشته شده است را تایپ کنید
(در صورتی که عکسی مشاهده نمی کنید لطفا تا بارگذاری کامل صفحه صبر نمایید)
                                    
RSS | صفحه اول  |  آرشیو  |  پیوندها  | تماس با ما
تعداد بازدید کننده در امروز : 1892
تعداد کل بازدیدکنندگان : 15271053
تمامی حقوق این سایت برای سایت خبری یزد فردا محفوظ است