خلیه خودخوانده تکفیری مقر حکومتی جالبی در موصل یافته است. از سرنوشت چهل و نه تبعه گروگان گرفته شده ترکیه در این شهر اطلاعی در دست نیست و اردوغان در ضیافت افطاری ابراز ناراحتی کرده است که چرا برادرانش چنین ظلمی کرده‌اند.

وقتی ابوبکر البغدادی خلیفه خودخوانده گروه موسوم به دولت اسلامی در ابتدای ماه جولای در ویدئویی در حال سخنرانی برای مخاطبان خود در جریان نماز جمعه در مسجدی در شهر موصل عراق ظاهر شد، همگان به نشانه‌های موجود در این ویدئو و از جمله احتمال استفاده وی از ساعت گران قیمت سواچ و مسائلی پیرامون ان، از جمله اسلامی بودن این اقدام در چارچوب تفکرات خلیفه و مانند ان مشغول شدند. این مسائل باعث شد مساله‌ای مهم فراموش شود بعد از این سخنرانی، البغدادی به مقر جدید خلافتش رفته بود؛ کنسولگری ترکیه در موصل.

به گزارش «تابناک»، آمبرین زمان خبرنگار اهل ترکیه به نقل از اثیل النجیفی استاندار سابق نینوا تاکید دارد که کنسولگری ترکیه در موصل به مقر جدید خلافت تبدیل شده است.

بلافاصله پس از یورش نیروهای داعش به کنسولگری ترکیه در موصل در دهم ژوئن و به گروگان گرفتن 49 فرد حاضر در آن و از جمله اوزتورک ییلماز سرکنسول ترکیه در موصل، دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه قانونی را به تصویب رساند که عملا بحث و گزارش‌های عمومی در باره این بحران را ممنوع می‌سازد. منطق اعلام شده این سانسور علنی این است که مباحث عمومی در این باره ممکن است زندگی گروگان‌ها را به خطر بیندازد.

این استدلال اگر تا حدی درست است ولی واقعیت این است که حوادث موصل حداقل به خاطر ضعف‌های امنیتی یک آبروریزی بزرگ برای دولت اردوغان است. النجیفی به مدتی طولانی همراه با رئیس سازمان اطلاعات ترکیه بر تخلیه کنسولگری موصل اصرار داشته‌اند ولی داوداوغلو وزیر خارجه نظر آنها را وتو کرده است و اصرار داشته که پرچم ترکیه همچنان باید در اهتزاز باقی بماند.

داعش نه تنها به کنسولگری ترکیه حمله کرد بلکه آن را اشغال هم کرد. اردوغان پر سر و صدا در این مورد از ترس تکفیری‌ها هیچ سخنی نگفته است. برعکس به کسانی حمله‌ور شده است که مدعی است سعی دارند «دولت اسلامی» را علیه وی تحریک کنند. اردوغان حتی به ایالات متحده هم درباره هر حمله هوایی در عراق هشدار داده است.

اخیرا وی حتی داعش را که در ترکیه رسما یک گروه تروریستی شناخته شده است، «یک سازمان» نامیده و از هیچ صفتی برای آن استفاده نکرده است. در یک مهمانی افطار وی خواستار ازادی گروگان‌ها شده و گفته «یک مسلمان چنین ظلمی به یک برادر مسلمان دیگر نمی‌کند». چنین سخنی این انتقاد را در پی داشت که چرا اردوغان داعش را برادر خود خطاب کرده است.

در همین حال کردهای عراق و سوریه، همچنان اردوغان را متهم می‌کنند که به داعش اجازه داده است از ترکیه به عنوان پایگاه پشتیبانی برای حمله کردهای سوریه استفاده کند. درگیری بین گروه‌های تکفیری و کردها در اطراف شهر کوبانی تشدید شده است. داعش کوبانی را دارای اهمیت استراتژیک می‌داند.

تصور می‌رود که حداقل 800 نفر از کردهای ترکیه به سوریه رفته‌اند تا در نبرد با داعش به کردهای سوریه کمک کنند. احتمالا در 19 جولای و در دومین سالگرد کنترل کوبانی توسط کردها، هزار نفر دیگر نیز به کردهای سوریه خواهند پیوست. در زمانی که کوبانی به شهری با اهمیت برای کردها تبدیل شده است، انها اردوغان را به حمایت از داعش متهم می‌کنند و این به برنامه اردوغان برای مذاکره با پ‌ک‌ک آسیب می‌زند.

النجیفی از اظهار نظر در مورد همکاری ترکیه و داعش در سوریه خودداری می‌کند و اظهار می‌دارد که از آن چه که در سوریه می‌گذرد بی‌اطلاع است.

به گفته وی، داعش هفته‌ها پیش اعلام کرد که گروگان‌های ترکیه‌ای را به زودی آزادی خواهد کرد ولی به نظر می‌رسد قصد دارد انها را نگه دارد تا از دخالت نکردن ترکیه در عراق مطمئن باشد. کارشناسان غربی نیز معتقدند که داعش انگیزه‌ای برای آزادی گروگان‌ها ندارد تا از عدم اقدام نظامی ترکیه علیه خود مطمئن باشد.

این در حالی است که اگر چه پرچم ترکیه از کنسولگری این کشور در موصل پایین کشیده شده است، ولی خلیفه خودخوانده هنوز پرچم خود را بر بالای آن نصب نکرده است.

> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

  •  پایگاه خبری" یزدفردا" نظراتی را که حاوی توهین باشد منتشر نمی‌کند.
  • لطفآ از نوشتن نظرات خود با حروف لاتین خودداری نمائید.
  • نظرات ارسالی شما پس از مطالعه دقیق، به قسمتهای مختلف تحریریه ارجاع داده خواهد شد.
  •  ایمیل  "info@yazdfarda.com" پل ارتباطی مخاطبان با یزدفرد و آماده دریافت نظرات،گزارشها ومسندات خبری شماست.

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا