همراه اول

مخابرات استان ها

 

محورهای فعالیت DRASP

 

 

فرم های مربوطه
 

فرم های شماره 1و2 پروژه های تحقیقاتی،طرح،پیاده سازی آزمایشی

 

بنر مربوطه

     
نمایش محتوا
 
کالج همراه اول
 

قابل توجه دانشجویان کالج همراه اول : هر هفته روزهای دوشنبه اطلاعات جدیدی توسط مدیریت آموزش همراه اول در این بخش قرار می گیرد 

مستندات درس اصول پایه GSM:
(Upload date: 87/3/13)

 

مستندات درس اصول سیگنالینگ  GSM:
(Upload date: 87/3/20)

 

مستندات درس GPRS :
uuid=c23ef864-ccb5-4d9b-b9bc-8979bdfd766a&groupId=10124f864-ccb5-4d9b-b9bc-8979bdfd766a&groupId=10124">بخش چهارم   (Upload date: 87/4/3)uuid=f73c70f4-21d7-4690-b1d6-520b36667dcc&groupId=10124=f73c70f4-21d7-4690-b1d6-520b36667dcc&groupId=10124">بخش پنجم     (Upload date: 87/uuid=aea9a720-13ad-42f7-8d88-45f0a44500cd&groupId=10124?uuid=aea9a720-13ad-42f7-8d88-45f0a44500cd&groupId=10124">بخش ششم     (Upload dateuuid=16ad83be-183c-42a3-9211-dccfa85615a3&groupId=10124_file?uuid=16ad83be-183c-42a3-9211-dccfa85615a3&groupId=10124">بخش هفتم     (Upload date: 87/4/10)

 ایثارگران همراه اول

لايحه خدمات جامع ايثارگران

 

((اين لايحه در دستور کار مجلس است ))
پس از تصويب به تمام دستگاهها ابلاغ خواهدشد

  • فصل اول: کلیات
    • ماده 1 – تعاریف:
      الف- ایثارگر در این قانون به کسی اطلاق می گردد که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی انجام وظیفه نموده و شهید، مفقودالاثر، جانباز، اسیر ، آزاده و رزمنده شناخته شود .
      تبصره – احراز مصادیق ایثارگری و تشخیص از کارافتادگی مشمولین این قانون در چارچوب قوانین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران براساس آیین نامه ای خواهد بود که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با همکاری بنیاد و ستاد کل نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد .
      ب – شهید و مفقودالاثر: به کسی اطلاق می شود که جان خود را در راه تکوین ، شکوفایی ، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی وکیان جمهوری اسلامی ایران ، استقلالل و تمامیت ارضی کشور ، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار نثار نموده و یا در این رابطه مفقود الاثر شناخته می شود .
      ج- جانباز: به کسی اطلاق می شود که سلامتی خود را در راه تکوین ، شکوفایی ،دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران ، استقلال و تمامیت ارضی کشور ، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار از دست داده و به اختلالات و نقص های جسمی یا روانی دچار شود.
      د- اسیر: به کسی اطلاق می شود که در راه تکوین ، شکوفایی ، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی وکیان جمهوری اسلامی ایران ، استقلالل و تمامیت ارضی کشور ، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار در داخل و یا خارج از کشور گرفتار آمده و هویت وی مورد تأیید مراجع صلاحیتدار قرارگیرد.
      هـ - آزاده: به کسی اطلاق می شود که در راه تکوین ، شکوفایی ، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی وکیان جمهوری اسلامی ایران ، استقلالل و تمامیت ارضی کشور ، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار در داخل و یا خارج از کشور اسیر شده و سپس آزاد شود . همچنین کلیه افرادی که از تاریخ 28/5/1332 تا 16/11/ 1357 با الهام از مبارزات و مجاهدات امام خمینی (ره) به دلایل امنیتی ، مذهبی یا اتفاقات سیاسی دیگر حداقل به مدت سه ماه در بازداشت یا حبس قطعی بوده اند.
      تبصره – استمرار شرایط این بند درطول دوران اسارت و یا زندان باید به تأیید مراجع صلاحیتدار برسد .
      و- رزمنده : به کسی اطلاق می شود که در راه تکوین ، شکوفایی ، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی وکیان جمهوری اسلامی ایران ، استقلال و تمامیت ارضی کشور ، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار با تأیید مراجع ذی صلاح به طور فعال حضور یافته باشد .
      تبصره – وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف است ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این قانون در مورد رسیدگی به امور رزمندگان نیازمند با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ، لایحه ای را تدوین وبه تصویب هیأت وزیران برساند .
      ز- خانواده شاهد: خانواده های معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانواده شان( پدر، مادر، همسر و فرزند) شهید یا مفقودالاثر یا اسیر شده باشد.
      ح – خانواده ایثارگران : خانواده های جانبازان و آزادگان که شامل همسر ، فرزند و والدین آنها می شود .
      ط – در صورت فوت جانبازان و آزادگان مشمول این قانون ، خدمات و امتیازات مربوط ، به خانواده تحت تکفل آنان تعلق می گیرد .
      ی – بنیاد شهید وامورایثارگران در این قانون به اختصار بنیاد نامیده می شود .
    • ماده 2- دستگاه های مشمول این قانون عبارتند از:
      الف- کلیه وزارتخانه ها، سازمان ها ، و دستگاههای اجرایی ، مؤسسات و شرکت های دولتی و ملی شده تحت پوشش و یا مدیریت دولتی اعم از این که دارای قوانین و مقررات خاص باشند و یا نباشند ،قوه قضائیه اعم از کادر قضایی و اداری و سازمانها و مؤسسات وابسته و تابعه آنها ، کانون وکلای دادگستری ، کانون رسمی کارشناسان دادگستری ، قوه مقننه ، نهاد ریاست جمهوری، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران(سازمان های وابسته و تابعه)، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (نظامی و انتظامی) نهادها و مؤسسات عمومی غیر دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی و شرکت های تحت پوشش ، وابسته و یا تابعه آنها و کلیه سازمان ها و شرکت هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند ویا قسمتی از بودجه آنها توسط دولت تأمین می گردد. بانکها، مؤسسات بیمه ای ، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، شهرداریها و شرکتهای تحت پوشش آنان و نیز مؤسسات و شرکتهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است از قبیل سازمان تأمین اجتماعی، شرکت ملی نفت ایران ،شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان صنایع ملی ایران ، شرکتهای هواپیمایی ، سازمان انرژی اتمی ، اعضای هیأت علمی و کادر اداری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، شورای نگهبان و دانشگاه آزاد اسلامی .
      ب) سایر دستگاه ها و سازمان ها و شرکت ها و مراکز تولیدی و توزیعی و خدماتی که تحت پوشش قانون کار یا مقررات تأمین اجتماعی و قوانین خاص هستند.
  • فصل دوم: مسکن
    • ماده3- خدمات مسکن با استفاده از روش های ذیل ارائه می گردد:
      الف- تأمین و واگذاری زمین و مسکن .
      ب- واگذاری منازل اجاره به شرط تملیک .
      ج- ارائه تسهیلات بانکی بلند مدت با کارمزد حداکثر 4 درصد (4%) با بازپرداخت بیست ساله .
      د- ودیعه مسکن استیجاری .
      هـ - کمک بلاعوض .
      و- پرداخت هزینه تعمیر منزل و تبدیل به احسن نمودن مسکن نامناسب .
      ز- معافیت از هزینه های آماده سازی زمین، خدمات و تسهیلات مهندسی و شهری که حسب مورد به ایثارگران واجد شرایط تعلق می گیرد.
      تبصره 1- مشمولین دریافت خدمات مسکن عبارتند از همسران، فرزندان و والدین شهدا،اسراء و مفقودالاثرها ، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و آزادگانی که فاقد مسکن بوده و یا دارای مسکن نامناسب می باشند.
      تبصره 2 – جانبازان و آزادگان متوفای مشمول این فصل که قبل از فوت از خدمات مربوط به مسکن برخوردار نشده اند ، خدمات مرتبط به مسکن به همسران آنان که مسؤولیت حضانت فرزندان جانباز و آزاده را عهده دار می باشند و یا به قیم قانونی به نام فرزندان آنان اعطا می گردد . ضمناً جانبازان و آزادگان متأهل متوفی که دارای فرزند نباشند واگذاری خدمات مسکن مورد نظر به همسر آنان ارائه می گردد .
    • ماده 4: میزان تسهیلات بانکی این فصل برای هریک از مشمولین به ازای هر واحد مسکونی، یکصد و بیست میلیون (000 000 120) ریال در شهرهای با بیش از یک میلیون نفر جمعیت و در سایر شهرها و روستاها یکصد میلیون (000 000 100) ریال می باشد.افزایش سطح تسهیلات موضوع این ماده در سال های آتی ، براساس نرخ تورم به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .
      تبصره 1- مشمولین این قانون که عضو تعاونی های مسکن بوده و نیز مالکین املاک مسکونی فاقد سند مالکیت رسمی اعم از شهری و روستایی می توانند با ارائه ضمانت لازم (سفته و تعهدنامه کتبی بنیاد استان مربوط) از تسهیلات بانکی استفاده نمایند . این ضمانت نافی مسؤولیت بانک در پیگیری اقدامات قانونی برای وصول مطالبات معوق نخواهد بود.
      تبصره 2- رعایت آیین نامه مقاوم سازی در ساخت واحدهای مشمول این تسهیلات که به تأیید شهرداری یا بنیاد مسکن رسیده باشد ضروری است .
      تبصره 3- محاسبه سود و کارمزد متعلق به تسهیلات بانکی مسکن در چارچوب ضوابط مورد عمل بانک ها در بخش مسکن صورت خواهد گرفت و سود و کارمزد قابل دریافت از ایثارگران مشمول ، چهاردرصد (4%) بوده و پرداخت مابه التفاوت آن نسبت به سود مورد انتظاربانک ها در بخش مذکور در قوانین بودجه سنواتی کل کشور پیش بینی خواهد شد تا از آن طریق به بانک ها پرداخت شود.
      تبصره 4 – ایثارگرانی که از تسهیلات وام خرید مسکن در سقف بالاتر از میزان اشاره شده در این ماده استفاده می نمایند سود و کارمزد تسهیلات دریافتی تا سقف وام پیش بینی شده در این ماده براساس چهاردرصد (4%) و مازاد برآن برابر ضوابط نظام بانکی محاسبه خواهد شد . دریافت این وام بدون شرایط سپرده گذاری می باشد .
    • ماده 5: به منظور پیشگیری از تخریب و بلااستفاده شدن و مساعدت در تعمیر و نگهداری منازل مسکونی مشمولین این فصل که در عسر و حرج قرار دارند و از مساعدت های مربوط به مسکن نیزبهره مند نشده اند ، بنیاد بر حسب ضوابط و مقررات مصوب هیأت امناء می تواند ، بخشی از هزینه های تعمیرات منازل را به صورت بلاعوض پرداخت نماید.
    • ماده 6- مشمولین این قانون برای احداث یک واحدمسکونی با زیربنای مفید تا یکصد و بیست مترمربع و بیست مترمربع تجاری در شهر محل سکونت خود از پرداخت هزینه های عوارض صدور پروانه های ساختمانی ، عوارض شهرداری و نوسازی برای یک بار با معرفی بنیاد معاف می باشند.مفاد این ماده در احداث مجتمع های مسکونی نیز اعمال و مازاد بر تراکم شامل ایثارگران نخواهد بود.
      تبصره - مشمولین این قانون از پرداخت هرگونه هزینه انشعاب آب و فاضلاب ، برق و گاز و پنجاه درصد (50%) هزینه خدمات انشعاب آنها برای یک بار معاف می باشند.
    • ماده 7- وزارت مسکن و شهرسازی موظف است برای جانبازان بیست و پنج درصد (25%) ، آزادگان ، همسران شهید و یا قیم قانونی فرزندان فرزندان شهید (به نام فرزندان) نسبت به تأمین زمین بر مبنای قیمت منطقه ای سال 1369 و اولین سال قیمت منطقه ای برای زمین هایی که قیمت منطقه ای سال 1369 ندارند با هماهنگی بنیاد اقدام نماید . در صورتی که واگذاری زمین به واجدین شرایط این ماده ممکن نباشد دولت مکلف است به ازای آن جهت هریک از مشمولین مبلغ پنجاه میلیون (000 000 50) ریال برای سال اول و متناسب با نرخ تورم جهت سالهای بعد ، اعتبار لازم را اختصاص دهد .
    • ماده 8 – وزارت مسکن و شهرسازی موظف است سالانه حداکثر سی درصد (30%) از منازل اجاره به شرط تملیک خود را با در نظر داشتن تعداد واجدین شرایط و متناسب با نیاز بنیاد به این امر اختصاص دهد . مابه التفاوت سهم زمین در آپارتمانهای اجاره به شرط تملیک به مشمولین واجد شرایط پرداخت می شود .
    • ماده 9- مشمولین این فصل از پرداخت هزینه آماده سازی کلاً معاف و پرداخت این هزینه ها به عهده وزارت مسکن و شهرسازی است این معافیتها در هنگام انعقاد قرارداد محاسبه و قید می گردد .
    • ماده 10- بنیاد موظف است با اعتبارات مصوب در بودجه سالانه نسبت به مناسب سازی اماکن مسکونی و ساماندهی محیط زیست شخصی جانبازان ویژه اقدام نماید .
    • ماده 11- وزارتخانه های نیرو ، نفت ، راه و ترابری و کشور موظفند کلیه هزینه های خدمات مربوط به آبرسانی ، برق رسانی ، گازرسانی و جاده مواصلاتی و ساخت و ساماندهی و نگهداری گلزارهای شهدا و یادمانها را با هماهنگی بنیاد تأمین نماید .
      هزینه آب ، برق و گاز مصرفی گلزارهای شهدا در مکانهایی که تحت پوشش شهرداریها ، اوقاف و سازمان میراث فرهنگی نیستند رایگان می باشد .
      آئین نامه اجرایی این ماده توسط وزارت کشور با هماهنگی بنیاد و ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزارتخانه های مزبور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .
  • فصل سوم: بهداشت و درمان
    • ماده 12- حدود خدمات بیمه بهداشتی ، درمانی (همگانی ، مکمل ، خاص) قابل ارائه به خانواده شاهد ، جانبازان ، آزادگان و افراد تحت تکفل ایشان به پیشنهاد مشترک بنیاد و ستاد کل نیروهای مسلح و تصویب هیأت وزیران خواهد بود .
    • ماده 13- تأمین صد درصد (100%) هزینه بهداشتی درمانی به صورت بیمه سلامت ، بیمه همگانی ، بیمه مکمل و بیمه خاص (خدماتی که مشمول قوانین بیمه همگانی و تکمیلی نمی گردند ) خانواده شاهد ، جانبازان ، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان برعهده دولت بوده و اعتبارات آن هر ساله در قوانین بودجه سنواتی منظور می گردد .
      تبصره 1- کلیه دستگاههای اجرایی موظفند از محل اعتبارات مصوب و در قالب تخصیص اعتبار ابلاغی نسبت به تأمین و پرداخت کسورات بیمه درمانی همگانی و مکمل سهم کارکنان ایثارگر در دستگاه مربوط و خانواده شاهد ، جانبازان ، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان اقدام نمایند .
      تبصره 2- شرکتهای دولتی ، نهادها ، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و شرکتهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است ، موظفند از محل هزینه عملیات جاری خود نسبت به پرداخت کسورات بیمه درمانی همگانی و مکمل سهم ایثارگران شاغل در مؤسسات مربرط و افراد تحت تکفل آنان اقدام نمایند .
      تبصره 3- دولت مکلف است به منظور پرداخت کسورات بیمه درمان همگانی و تکمیلی سهم ایثارگران شاغل در بخش غیردولتی مشمول قوانین کار و تأمین اجتماعی اعتبار لازم را هر ساله در لوایح بودجه سنواتی کل کشور پیش بینی نموده و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد .
      تبصره 4- دولت موظف است ضمن لوایح بودجه سنواتی ساز و کارهای لازم را برای بهره مندی هماهنگ مشمولین این ماده از خدمات درمانی فراهم نماید .
    • ماده 14- بنیاد موظف است امکانات بهداشتی، درمانی، تشخیصی، توانبخشی، آموزشی، پیشگیری، دارو و تجهیزات مورد نیاز را برای گروههای ویژه جانبازان شیمیایی، اعصاب و روان، نخاعی و اندام‌های مصنوعی داخلی و خارجی جانبازان را تهیه و تأمین نماید. بدین منظور بنیاد می‌تواند ضمن استفاده از ظرفیت بخش‌های دولتی و غیردولتی حسب ضرورت با تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و تصویب هیأت وزیران نسبت به توسعه یا تأسیس مراکز ویژه مورد نیاز ایثارگران واجد شرایط اقدام نماید.
      تبصره 1: سازمان بهزیستی کشور موظف است با اولویت نسبت به پذیرش فرزندان معلول ایثارگران در مراکز دولتی و غیر دولتی اقدام نموده و خدمات مربوطه را ارائه نماید . اعتبار مربوط به این خدمات از محل اعتبارات مصوب سازمان مذکور تأمین و پرداخت می‌گردد.
      تبصره 2: بنیاد موظف است داروهای خاص، تجهیزات پزشکی و توانبخشی، آمبولانس مورد نیاز ایثارگران را از محل اعتبارات مصوب خود تأمین و وارد نماید.
    • ماده 15- بنیاد موظف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور تأمین و ارتقای سطح بهداشت و درمان و پایش و کنترل وضعیت جسمی و روانی خانواده شاهد، جانبازان ، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان نسبت به ایجاد بانک جامع اطلاعات پزشکی و پیراپزشکی و تشکیل پرونده سلامت برای ایثارگران اقدام نماید.
    • ماده 16- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است با هماهنگی بنیاد نسبت به واکسیناسیون خاص در مورد افراد مشمول ماده (15) به صورت رایگان اقدام نماید .
    • ماده 17- بنیاد موظف است نسبت به اعزام به خارج جانبازانی که امکان درمان آنان در داخل کشور وجود ندارد، حسب تشخیص و نظر کمیسیون پزشکی و تأیید شورای عالی پزشکی بنیاد و با استفاده از بودجه ارزی و ریالی که در اعتبارات سنواتی بنیاد پیش‌بینی می‌گردد، اقدام نماید.
    • ماده 18- بنیاد موظف است به منظور تعیین، تدوین و یا اصلاح معیارهای تشخیص درصد از کارافتادگی به‌عنوان مبنای ارائه خدمات به جانبازان و آزادگان با درنظر گرفتن وضعیت سلامتی، شرایط اجتماعی، اقتصادی واشتغال این گروه و با استفاده از استانداردهای بین‌المللی به‌عنوان معیارهای جدید در ارائه خدمات (امتیازبندی تلفیقی) و تعیین و اصلاح و به روز کردن درصد از کارافتادگی جانبازان نسبت به تشکیل کمیسیون پزشکی در مواردی که مطابق ضوابط ، نیاز به رأی کمیسیون باشد، اقدام نماید.
    • ماده 19- بنیاد موظف است حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این قانون به منظور حفظ اسناد و مدارک پزشکی و سابقه مجروحیت موجود در بیمارستانها و کلیه مراکز پزشکی ، درمانی و ستادهای تخلیه مجروحین و جلوگیری از امحاء ، مفقود یا معدوم شدن اسناد با استفاده از خدمات ماشینی و امکانات رایانه ای نسبت به تشکیل و تمرکز بانک اطلاعات و آمار مجروحین دوران دفاع مقدس اقدام نماید.
    • ماده 20- بنیاد موظف است با هماهنگی وزارتخانه های بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، رفاه و تأمین اجتماعی ، آموزش و پرورش ، سازمان ملی جوانان و سازمان بهزیستی کشور به منظور ارائه خدمات مشاوره ای و مددکاری ، پیشگیری و درمان جهت ارتقاء سطح سلامت و تأمین بهداشت روانی ایثارگران و خانواده ایشان «مراکز مشاوره ای و مددکاری ایثارگران» را تأسیس نماید .
      تبصره – آئین نماه اجرایی این فصل ظرف مدت سه ماه پس از تصویب این قانون توسط بنیاد و باهمکاری وزارتخانه های رفاه و تأمین اجتماعی ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران وستاد کل نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .
  • فصل چهارم- تسهیلات اداری و استخدامی
    • ماده 21- کلیه دستگاههای موضوع ماده (2) این قانون مکلفند حداقل بیست و پنج درصد (25%) از نیازهای استخدامی و تأمین نیروهای مورد نیاز خود را وفق ضوابط و مجوزهای مربوط اخذ می‌نمایند به خانواده شاهد، جانبازان وآزادگان ، همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر ، آزادگان ، اسراء و خواهر و برادر شاهد اختصاص دهند .
      تبصره 1: آن دسته از فرزندان شاهد، جانبازان از کارافتاده کلی ،آزادگان از کارافتاده کلی و فرزندان آنان که علاوه بر سهمیه استخدامی این ماده با کسب حدنصاب قبولی و امتیازات لازم در آزمون‌های استخدامی پذیرفته شوند می‌توانند همانند سایر فرزندان شاهد، جانبازان و آزادگان از شرط معافیت حداقل معدل و حداکثر سن بهره‌مند گردند.
      تبصره 2: کلیه دستگاههای مشمول این ماده موظفند پس از بازنشستگی یکی از ایثارگران از محل سهمیه استخدامی خود را رعایت شرایط عمومی استخدام یکی از فرزندان شهید، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر ، آزاده ، اسیر و مفقودالاثر را در آن دستگاه استخدام نمایند .
      تبصره 3- کسب حداقل هشتاد درصد (80%) حدنصاب آزمون علمی آخرین نفر پذیرفته شده برای مشمولین متقاضی استخدام در ادارات آموزش و پرورش و علوم ، تحقیقات و فناوری الزامی است .
    • ماده 22- بنیاد حسب مورد به همسر و والدین شاهد، جانبازان وآزادگان ، که بنا به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد دارای عائله تحت تکفل قانوین محجور و معلول (ذهنی، جسمی و حرکتی) باشند، علاوه بر پرداختی‌های موضوع این قانون، درصورتی که نسبت به نگهداری فرد یا افراد یاد شده در میان خانواده اقدام نمایند ، حداقل به میزان یارانه موضوع قانون جامع حمایت از حقوق معلولان پرداخت می نماید.
    • ماده 23- بنیاد مکلف است به کلیه والدین شاهد به میزان معادل یک و نیم برابر حداقل حقوق کارکنان دولت مستمری پرداخت نماید.
    • ماده 24- همسران شاهد، همسران جانبازان پنجاه درصد (50%) و بالاتر، شیمیایی و اعصاب و روان (متوفی یا در قید حیات) و همسران آزادگان با سابقه اسارت پنج سال و بالاتر که قبل از اسارت با آنان ازدواج نموده اند ، درصورت شاغل بودن می‌توانند با پنج سال سنوات ارفاقی از امتیاز بازنشستگی پیش از موعد با دریافت حقوق و مزایای کامل بهره‌مند گردند.
      تبصره 1- همسران شاغل جانبازان زیرپنجاه درصد (50%) و آزادگان با سنوات اسارت کمتر از پنج سال براساس آئین نامه ای که به پیشنهاد بنیاد به تصویب هیأت وزیران می رسد از یک تا پنج سال سنوات ارفاقی بازنشستگی بهره مند می گردند .
      تبصره 2- کلیه همسران شاهد شاغل ، همانند همسران جانبازان از کاهش ساعت کاری برخوردار می گردند .
      تبصره 3- رعایت شررط سنی مقرر در قوانین و مقررات بازنشستگی زودتر از موعد جانبازان الزامی نمی باشد .
    • ماده 25- به همسران شاهد سرپرست خانواده و جانبازان پنجاه درصد (50%) و بالاتر و آزادگان متوفی که فرزند یا فرزندانی را از آنان تحت تکفل قانونی داشته باشند معادل حداقل حقوق کارکنان دولت ،حق سرپرستی پرداخت خواهد شد. افراد حضانت کننده از این فرزندان محروم از مادر نیز مشمول این ماده می‌باشند.
    • ماده 26- دولت موظف است به منظور حمایت از سلامت جانبازان پنجاه درصد (50%) و بالاتر و جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد و براساس شدت و نوع ضایعات ناشی از مجروحیت و میزان ساعت کاری که از جانبازان مراقبت می‌شود، نسبت به برقراری و پرداخت حق پرستاری و حق همیاری بر مبنای حداقل دستمزد ماهانه کارگران اقدام و اعتبار مورد نیاز را در لوایح بودجه سنواتی منظور نماید.
    • ماده 27- مدت خدمت داوطلبانه جانبازان ، رزمندگان ، آزادگان و شهدا در جبهه قبل از استخدام و اشتغال در صورت تمایل جزو سنوات قابل قبول از لحاظ بیمه و بازنشستگی به مأخذ مشاغل سخت و زیان آور (یک به یک و نیم) محسوب می گردد .
      دولت مکلف است مابه التفاوت کسوربیمه و بازنشستگی سهم کارمند و یا کارگر و کارفرما را برای مدت مذکور به مأخذ آخرین وضعیت استخدامی (حقوق و مزایای مشمول کسور بیمه و بازنشستگی) محاسبه و یکجا به صندوقهای مربوط واریز نماید .
    • ماده 28- کلیه دستگاههای مشمول این قانون مکلفند نسبت به اعظای امتیازات دیپلم به شهدا و مفقودین زیر دیپلم و احتساب مزایای یک مقطع تحصیلی بالاتر به کلیه شهدا و مفقودین دارای مدرک دیپلم و بالاتر همانند جانبازان و آزادگان اقدام و حقوق و مزایای آنان را مطابقت دهند .
  • فصل پنجم - اشتغال و کارآفرینی
    • ماده 29- خانواده شاهد، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر ،آزادگان و همسر و فرزندان آنان مشروط بر آنکه فاقد شغل و درآمد بوده و واجد شرایط شغل مورد نظرباشند می‌توانند از خدمات این فصل برخوردار شوند.
      تبصره- رزمندگان وخواهر و برادر شاهد در اولویت بعدی برای استفاده از خدمات موضوع این فصل می‌باشند.
    • ماده 30- وزارت کار و امور اجتماعی و واحدهای ذیربط اعم از دولتی و غیردولتی موظفند ضمن هماهنگی با بنیاد در راستای جذب نیروی انسانی مورد نیاز کارگاههای تابع قانون کار، مشمولین موضوع ماده (29)این قانون را در اولویت قرار دهند.
    • ماده 31- به‌منظور تشویق کارفرمایان کارگاه‌ها به جذب مشمولین موضوع ماده (29) این قانون ، دولت موظف است کارفرمایانی را که با هماهنگی بنیاد پس از اخذ تعهدات لازم و انعقاد قراردادی که مبین تعهدات طرفین باشد اقدام به جذب نیرو در راستای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز خود می‌نمایند ، مشمول تخفیفات و تسهیلاتی به شرح ذیل قرار دهد :
      الف) حق بیمه سهم کارفرما برای جانبازان و آزادگان و فرزندان شاهد به میزان صد درصد (100%) و سایر مشمولین موضوع ماده (29) این قانون به میزان پنجاه درصد (50%) حداقل به مدت پنج سال توسط بنیاد پرداخت می گردد .
      ب) کاهش مالیات کارفرمایان این گونه کارگاهها از طریق احتساب یکصد و پنجاه درصد (150%) حقوق پرداختی به ایثارگران جدیدالاستخدام به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی به مدت پنج سال .
      ج) کارفرمایانی که اقدام به جذب و استخدام افراد موضوع ماده (29) این قانون حداقل به مدت پنج سال می نمایند با مدت هجده ماه از هفتادو پنج درصد (75%) یارانه حداقل حقوق و دستمزد، موضوع ماده (41) قانون کار برحسب نوع شغلی که دراختیار آنان قرار خواهد گرفت بهره‌مند می‌شوند.
    • ماده 32- بنیاد موظف است نسبت به ایجاد صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران اقدام نموده و اساسنامه آن را تدوین و به تصویب هیأت وزیران برساند منابع مالی این صندوق به شرح ذیل تأمین می‌گردد.
      الف- بودجه عمومی دولت .
      ب - وجوه برگشتی از محل اقساط وام‌های اشتغال پرداختی به ایثارگران (وجوه اداره شده) .
      ج - سایر منابع بنیاد (منابع داخلی بنیاد) .
    • ماده 33- درصورتی که در راستای دستیابی فرزندان شاهد ، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و آزادگان بیکار به مشاغل مناسب ، نیاز به فراگیری دوره های آموزشی و مهارتی باشد ، به منظور تأمین حداقل معاش آنان در طول دوره آموزش (حداکثر تا هجده ماه) کمک هزینه زندگی معادل هفتاد و پنج درصد (75%) حداقل حقوق کارکنان دولت و برای یک بار توسط بنیاد پرداخت خواهد شد .
    • ماده 34- برای بهره مندی افراد واجد شرایط این فصل ، ضمن هماهنگی دستگاهها و مراکز ارائه دهنده امکانات فوق با بنیاد مشروط بر آنکه قبلاً از تسهیلات این فصل استفاده نکرده باشند تا سی درصد (30%) از امکانات مربوط به موارد ذیل به این امر اختصاص می یابد :
      الف- واگذاری غرفه میادین و بازارچه های خوداشتغالی و دکه از طریق شوراهای اسلامی و با هماهنگی شهرداریها .
      ب- سهمیه پذیرش دوره های کوتاه مدت و بلند مدت آموزشهای مهارتی ، تخصصی سازمان آموزش فنی و حرفه ای به همراه تسهیلات رفاهی به ویژه خوابگاه .
      ج- اجرای دوره های کارورزی خاص فارغ التحصیلان توسط دستگاه های اجرایی ذیربط .
      د- اعزام نیروی کار به خارج از کشور ، توسط دستگاه های مشمول این قانون .
    • ماده 35- دولت مکلف است ساز و کارهای مناسب را برای ایجاد مشاغل پایدار برای مشمولین این فصل از محل تسهلات تکلیفی ، اعتبارات وجوه اداره شده ، خوداشتغالی ، برنامه کمکهای فنی و اعتباری (ملی و استانی) در لوایح بودجه سالانه پیش بینی و اجرا نماید .
    • ماده 36- به منظور ساماندهی موضوع اشتغال مشمولین این قانون در سیاستگذاری های کلان ، رئیس بنیاد در شورای عالی اشتغال عضویت خواهد داشت .
  • فصل ششم - معیشت و رفاه
    • ماده 37- کسورات بازنشستگی سهم اسراء ، آزادگان و جانباز شاغل و حالت اشتغال در دستگاه‌های موضوع ماده (3) این قانون به شرح تبصره‌های زیرحسب مورد تأمین و پرداخت می‌گردد.
      تبصره 1- کلیه دستگاههای اجرایی موظفند از محل اعتبارات مصوب و در قالب تخصیص اعتبار ابلاغی نسبت به تأمین و پرداخت کسورات بازنشستگی سهم اسراء ، آزادگان وجانبازان در دستگاه مربوطه اقدام نمایند.
      تبصره 2- شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت نهادهای عمومی غیردولتی که از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند و شرکتهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است، موظفند از محل هزینه عملیات جاری خود نسبت به پرداخت کسورات بازنشستگی سهم اسراء ، آزادگان وجانبازان شاغل و حالت استغال در مؤسسات مربوطه اقدام نمایند.
      تبصره 3- دولت موکلف است به منظور پرداخت کسورات بازنشستگی سهم اسراء ، آزادگان و جانبازان شاغل در بخش غیردولتی مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی اعتبار لازم را هر ساله در لوایح بودجه سنواتی کل کشور پیش‌بینی نموده و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قراردهد .
    • ماده 38- حقوق و مزایای پرسنل وظیفه ونیروهای داوطلب غیرشاغل در دستگاههای موضوع ماده (2) این قانون که به صورت بسیج مردمی از سوی مراجع ذی صلاح نظیر نیروی مقاومت بسیج ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش ، کمیته امداد امام خمینی (ره) ، جهاد سازندگی، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه‌های علمیه و جمعیت هلال احمرجمهوری اسلامی ایران به جبهه اعزام وبه دلیل حضور در جبهه و یا ترور شهید، مفقودالاثر، جانباز از کارافتاده کلی و آزاده از کارافتاده کلی گردیده‌اند، طبق مقررات ، همطراز کادر نیروهای مسلح تعیین و توسط بنیاد پرداخت خواهد شد.
      تبصره – حقوق وظیفه جانبازان غیرحالت اشتغال مشمول قوانین نیروهای مسلح براساس مقررات مربوط درنیروهای مسلح محاسبه و توسط نیروهای مربوط پرداخت می گردد .
    • ماده 39- حقوق و مزایای حالت اشتغال مستخدمان شهید ، مفقودالاثر، اسراء ، آزادگان وجانبازان از کار افتاده کلی دستگاهها ، اعم از کشوری و لشکری که براساس قوانین و مقررات استخدامی نیروهای مسلح محاسبه می‌گردد.
      تبصره 1- حقوق ومزایای اسراء ، آزادگان و جانبازان از کار افتاده کلی توسط دستگاه مربوط و حقوق و مزایای شهدا و مفقود الاثرها توسط بنیاد پرداخت می گردد .
      تبصره 2- حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان از کارافتاده کلی موضوع مواد (38) و (39) این قانون در صورت اشتغال در دستگاههای موضوع بند (الف) ماده (2) این قانون قطع می گردد .
    • ماده 40- حقوق بازنشستگی شهدا، جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال ، معادل آخرین حقوق و مزایای دریافتی تعیین و هرساله متناسب با افزایش ضریب حقوق شاغلین اضافه وبه شکل تبصره های زیر عمل می شود .
      تبصره 1- حقوق بازنشستگی مشمولین قانون حالت اشتغال ، اعم از این که در اجرای قانون مذکور و یا سایر قوانین و مقررات مربوط بازنشسته شده باشند مشابه کارکنان همطراز (بازنشسته در سال تصویب این قانون) تطبیق و اعمال می گردد.
      تبصره 2- حقوق بازنشستگی و وظیفه شهدا ، جانبازان و آزادگان غیرمستخدم دولت توسط بنیاد و حقوق بازنشستگی و وظیفه جانبازان و آزادگان مستخدم دولت توسط صندوق بازنشستگی دستگاه ذیربط پرداخت می گردد .
      تبصره 3- مشمولین قانون حالت اشتغال هنگام نیل به بازنشستگی از کلیه امتیازات منظور شده برای شاغلین همطراز (مانند پاداش پایان خدمت و غیره) برخوردار می گردند . دستگاه مجری حکم حقوق بازنشستگی مکلف به تأمین و پرداخت حقوق و امتیازات مذکور خواهد بود .
    • ماده 41- جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، آزادگان و خانواده‌های شاهد و خانواده جانبازان هفتاد درصد (70%) درصورت مسافرت داخلی از طریق هریک از شرکت‌های دولتی یا خصوصی هواپیمایی، راه‌آهن و کشتیرانی با ارائه کارت ایثارگری و یا معرفی‌نامه بنیاد از پرداخت پنجاه درصد (50%) هزینه بلیط مسافرت معاف می‌باشند.
      تبصره1- کلیه مشمولین این ماده ازپرداخت هزینه بلیط اتوبوس و مترو (داخل شهری) معاف می باشند.
      تبصره 2- مشمولین این ماده در پروازهای خارجی با معرفی نامه بنیاد برای یک بار در سال از پنجاه درصد (50%) تخفیف مستقیم بهای روز فروش بهره مند می باشند .
      تبصره 3- تخفیف موضوع این ماده در بخش های دولتی و خصوصی توسط بنیاد تأمین و پرداخت می شود .
    • ماده 42- معافیت ایثارگران و برادران شهدا از انجام خدمت وظیفه عمومی طبق قانون نظام وظیفه عمومی و اصلاحات آن و تدابیر فرمانده کل نیروهای مسلح خواهد بود.
    • ماده43- سازمان حج و زیارت موظف است هرساله پنج درصد (5%) تا ده درصد (10%) از سهمیه حج تمتع را به جانبازان و آزادگان و همسران آنان ، همسر و والدین شاهد که توسط بنیاد معرفی و برای اولین بار مشرف می شوند اختصاص دهد.
    • ماده 44- وزارت کشور ضمن هماهنگی‌های لازم نسبت به ارائه خدمات ترددی از جمله آرم و کارت تردد و مجوز ورود به محدودۀ طرح ترافیک و مناطق مربوطه را برای جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر ، براساس معرفی‌نامه بنیاد به‌صورت رایگان فراهم نماید.
    • ماده 45- دولت مکلف است سالیانه اعتبار و تسهیلات لازم برای تهیه خودرو برای کلیه جانبازان پنجاه درصد (50%) و بالاتر و آن تعداد از جانبازان بیست و پنج درصد (25%) الی چهل ونه درصد (49%) که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند ، پیش‌بینی نماید.
      تبصره 1- آن تعداد از همسر و فرزندان شاهد و آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند نیز می‌توانند از تسهیلات موضوع این ماده استفاده نمایند.
      تبصره 2- آیین‌نامه چگونگی واگذاری، میزان تسهیلات، کارمزد و میزان کمک بلاعوض توسط بنیاد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
    • ماده 46- دولت مکلف است نسبت به تأمین و پرداخت پنجاه درصد (50%) هزینه بیمه عمر خانواده‌های شاهد، جانبازان و آزادگان که توسط هیچ یک از دستگاه های دولتی تحت پوشش بیمه مذکور نمی‌باشند، اقدام نماید.
    • ماده 47- دولت مکلف است همه ساله مبلغی را به منظور کمک به صندوق ذخیره ایثارگران که توسط بنیاد تشکیل خواهد شد دربودجه سالانه بنیاد پیش‌بینی نماید.
    • ماده 48- بنیاد مکلف است پس از فوت هریک از ایثارگران غیرمستخدم دولت کمک هزینه فوت همانند مشمولین قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه‌های ضروری به کارکنان - مصوب 1375- و اصلاحیه‌های بعدی آن، به خانواده آنان مشروط بر اینکه به موجب قوانین و مقررات دیگری دریافت ننموده باشند ، پرداخت نماید.
      تبصره - دستگاه‌های اجرایی کشوری و لشکری برای ایثارگران مستخدم خود، طبق قوانین مقررات مربوط اقدام می‌نمایند.
    • ماده 49- دستگاه های اجرایی مشمول این قانون موظفند برای مساعدت در امر ازدواج خانواده شاهد، آزادگان، جانبازان و فرزندان آنان برای یک نوبت هدیه ازدواج موضوع مفاد قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری به کارکنان دولت مصوب 1375واصلاحیه‌های بعدی آن را به میزان دو برابر پرداخت نماید.
      تبصره – پرداخت هدیه ازدواج به مشمولین این ماده که تحت پوشش دستگاه های اجرایی نیستند به عهده بنیاد است.
    • ماده 50- تسهیلات بانکی (وام) بابت مساعدت در امر ازدواج خانواده شاهد ، جانبازان وآزادگان و فرزندان آنان برای یک نوبت به میزان دو برابر ضوابط بانکی از سوی شورای پول و اعتبار به صورت قرض‌الحسنه تعیین می‌گردد.
    • ماده 51- کلیه دستگاه های اجرایی مشمول این قانون موظفند به شهدا، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و آزادگان، مبلغی معادل بیست و پنج درصد (25%) حداقل حقوق کارکنان دولت را که هرساله توسط دولت تعیین می‌شود ، به‌عنوان فوق‌العاده ایثارگری به‌طور ماهانه پرداخت نمایند.
      تبصره1- به افرد موضوع ماده مذکور که در استخدام دولت نیستند مبلغ یاد شده توسط بنیاد تأمین و پرداخت می‌گردد.
      تبصره 2- این فوق العاده ایثارگری به جانبازان و آزادگان از کارافتاده کلی که از حقوق حالت اشتغال مطابق مواد (38) و (39) این قانون برخوردار گردیده اند تعلق نخواهد گرفت .
    • ماده 52- بیمه درمانی فرزندان ذکور شهدا پس از فراغت از تحصیل تا زمان اشتغال حداکثر به مدت سه سال توسط بنیاد محاسبه و پرداخت می گردد .
    • ماده 53- کلیه دستگاه های مشمول این قانون موظفند مرخصی استحقاقی و عملیاتی استفاده نشده شهدا و مفقودین را به ازای هر ماه طلب مرخصی آنان معادل یک ماه آخرین حقوق و مزایای دریافتی آنان محاسبه و از سوی دستگاه های ذی ربط پرداخت نمایند .
    • ماده 54- کارکنان شهید و جانباز و آزاده از کارافتاده کلی همانند سایر کارکنان شاغل دستگاهها ، ازکلیه تسهیلات اجتماعی ، رفاهی ، آموزشی وخدمات قابل ارائه به کارکنان دستگاهها ، نظیر دفترچه اتکا ، علاوه بر تسهیلات بنیاد برخوردار خواهند شد .
    • ماده 55- جانبازان و آزادگان از کارافتاده کلی مشمول این قانون چنانچه قبل از سن بازنشستگی فوت نمایند ، عائله تحت تکفل آنان از حقوق و مزایای حالت اشتغال تا سن بازنشستگی برخوردار خواهند شد .
    • ماده 56- صد درصد (100%) حقوق و فوق العاده شغل و سایر فوق العاده ها اعم از مستمر و غیرمستمر شاهد ، جانبازان و آزادگان از پرداخت مالیات معاف می باشد .
    • ماده 57- مرخصیهای استحقاقی آزادگان شاغل در طول ایام اسارت که براساس ماده (13) قانون حمایت از آزادگان (اسرای آزاد شده) پس از ورود به کشور مصوب 13/9/1368 سنوات خدمتی آنان دو برابر محاسبه و ذخیره شده است ، براساس آخرین حقوق و مزایای فرد قابل پرداخت خواهد بود .
      همچنین آزادگانی که بعد از اسارت شاغل شده اند از این مزایا برای مدت اسارت بهره مند خواهند شد .
    • ماده 58- وزارت دادگستری با همکاری قوه قضائیه نسبت به ارائه خدمات حمایت قضایی از خانواده شاهد ، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و آزادگان در مراجع قضایی جهت دفاع و استیفای حقوق آنان اقدام نماید .
      تبصره 1- هزینه ارائه خدمات حمایت قضایی از محل اعتبارات مصوب بنیاد تأمین و پرداخت می گردد .
      تبصره 2- شکایات مربوط به ایثارگران مشمول در خصوص عدم اجرای این قانون در کمیسیون ماده (16) قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی قابل طرح می باشد .
    • ماده 59- قوه قضائیه ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کانون وکلای دادگستری موظفند بیست و پنج درصد (25%) سهمیه صدور پروانه سردفتری و وکالت و مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به خانواده شاهد ، جانبازان بیست و پنج (25%) و بالاتر و آزادگان با شش ماه سابقه اسارت و رزمندگان با شش ماه سابقه حضور در جبهه و در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند .
    • ماده 60- دستگاههای موضوع ماده (2) این قانن مکلفند حسب درخواست جانبازان و آزادگانی که قبل از تصویب این قانون در خدمت دستگاه بوده و قطع همکاری نموده اند صرفاً برای یک بار نسبت به اعاده به خدمت آنان اقدام نمایند .
      تبصره – افرادی که به موجب رأی صادره از مراجع قضایی یا هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و یا سایر مراجع قانونی مربوط به دلیل محکومیت از کار برکنار شده اند مشمول این ماده نخواهند بود .
    • ماده 61- آئین نامه اجرایی این فصل از سوی بنیاد ، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد .
  • فصل هفتم - امور فرهنگی، آموزشی، ورزشی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

    • ماده 62- دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی موظفند با رعایت مقطع تحصیلی و نوع مؤسسه ،نسبت به انتقال دانشجویان و پذیرفته شدگان ، آزادگان ، اسراء ، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و همسر و فرزندان آنان و دانشجویان شاهد به دانشگاه یا مؤسسات آموزش عالی محل سکونت خانواده آنان و یا نزدیکترین محل و همچنین تغییر رشته همطراز در گروه آزمایشی مربوط برای یکبار اقدام نماید.
    • ماده 63- به منظور توسعه ، ترویج و نهادینه نمودن فرهنگ جهاد ، ایثار و شهادت و زنده نگهداشتن یاد شهیدان و حفظ و تقویت شأن و جایگاه الگوهای عینی این عرصه ، شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت با مسؤولیت رئیس جمهور یا معاون اول وی تشکیل می گردد .
      تبصره 1- شرح وظایف ، ترکیب و اختیارات شورای مذکور حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این قانون توسط بنیاد و با همکاری دستگاههای اجرایی ذی ربط تهیه و به تصویب هیأت وزران خواهد رسید .
      تبصره 2- دستگاه های اجرای ذی ربط موظفند به منظور توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از تشکلها و سازمانهای غیردولتی فرهنگی ، هنری، پژوهشی و ورزشی که در حوزه ایثارگران فعالیت می نمایند حمایتهای مادی و معنوی به عمل آورند .
    • ماده 64- باتوجه به ضرورت حفظ ، جمع آوری و تمرکز کلیه اسناد و آثار شهدا و ایثارگران ، دولت موظف است اقدام لازم را در جهت حفظ و نگهداری اصل آثار و اسناد فرهنگی ف هنری ، تاریخی و علمی مکتوب و غیرمکتوب شهدا و ایثارگران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با رعایت اصول طبقه بندی بعمل آورد .
      تبصره 1- در صورت انتظار این آثار رعایت حقوق مادی و معنوی صاحبان آن الزامی است .
      تبصره 2- آئین نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف مدت سه ماه توسط بنیاد با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ، مرکز اسناد ملی ، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .
    • ماده 65- به منظور تجلیل از همسر، فرزند، والدین شهدا، مفقودین، اسراء و همچنین جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و رزمندگان ، به آنان نشان ویژه اعطا خواهد شد. اعطای نشان ویژه به کلیه ایثارگران ، تابع آئین‌نامه اجرایی خواهد بود که در کارگروهی متشکل از نمایندگان بنیاد، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، ستاد کل نیروهای مسلح با مسؤولیت معاونت حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری حداکثر ظرفت مدت شش ماه تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید . این نشان به غیر از نشان‌های دولتی است که تحت آیین‌نامه مربوط اعطا می‌شود.
    • ماده 66- بنیاد موظف است به آن دسته از مشمولین این قانون که شأن و منزلت ایثارگری را حفظ نمی‌نمایند براساس آئین‌نامه‌ای که با همکاری بنیاد ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و قوه قضائیه تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید بخشی از خدمات و امتیازات موضوع این قانون و یا تمام آن را کاهش داده و قطع نماید.
    • ماده 67- بنیاد موظف است نسبت به تأمین و پرداخت صد درصد (100%) هزینه شهریه کلیه دانشجویان شاهد (همسر و فرزندان شهدا) ، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و همسر و فرزندان آنها و آزادگان و همسر و فرزندان آنان را که در مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی، پیام نور، شبانه دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و هر مؤسسه و دانشگاه آموزش عالی شهریه بگیر مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشغول تحصیل می‌باشند، اقدام نماید.
      تبصره – تعیین رشته های تحصیلی مورد نیاز ، نوع ، میزان و شرایط پرداخت هزینه شهریه دانشجویی به موجب آئین نامه ای خواهد بود که توسط بنیاد و با همکاری وزارتخانه های علوم ، تحقیقات و فناوری و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .
    • ماده 68 : بنیاد موظف است نسبت به تأمین و پرداخت هزینه‌های خدمات آموزشی طرح شاهد در برنامه‌های آموزش عمومی و سایر برنامه‌های آموزش عالی از محل اعتباراتی که به همین منظور در قوانین بودجه سنواتی پیش‌بینی می‌شود اقدام نماید.
      تبصره 1- بنیاد موظف است نسبت به پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان و دانشجویان شامل همسر و فرزندان شاهد ، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، آزادگان و خانواده‌های آنان اقدام نماید.
      تبصره 2- آیین نامه اجرایی این ماده از سوی بنیاد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
    • ماده 69- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران و دیگر دستگاه‌های اجرایی متولی امور فرهنگی کشور مشمول این قانون موظفند نسبت به تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی وهنری مرتبط با ایثار و شهادت اقدام و از هنرمندانی که در این زمینه فعالیت می کنند بخصوص هنرمندان ایثارگر حمایت نمایند.
      تبصره – آئین نامه اجرایی و تعیین میزان تولیدات برنامه های مورد نظر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما با همکاری بنیاد حداکثر ظرف مدت شش ماه تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .
    • ماده 70- به منظور تشویق و حمایت از نخبگان و سرآمدان علمی، فرهنگی، ورزشی و هنری خانواده شاهد و ایثارگران برای حضور مؤثر در عرصه‌های ملی و بین‌المللی، بنیاد موظف است با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ظرف مدت شش ماه آیین‌نامه‌ای را دراین‌خصوص تهیه و جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.
    • ماده 71- وزراتخانه های علوم ، تحقیقات و فناوری و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاههای دولتی و غیردولتی و دستگاههای اجرایی مشمول ماده (2) این قانون موظفند در اعطای سهمیه های ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ، بورسهای تحصیلی داخل و خارج از کشور ، فرصتهای مطالعاتی و دوره های دکترای تخصصی بیست درصد (20%) از سهمیه را به همسر و فرزندان شاهد ، جانبازان ، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جابنازان بالای بیست و پنج درصد (25%) اختصاص دهند .
      تبصره – کسب حداقل هفتاد درصد (70%) حد نصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته شدگان برای رشته ها و مقاطع تحصیلی الزامی می باشد . این میزان در خصوص رشته های پزشکی هشتاد درصد (80%) حد نصاب شرایط علمی می باشد .
    • ماده 72- دانشگاههای دولتی و غیردولتی و مراکز آموزشی و پژوهشی وابسته به دستگاهها و قوای سه گانه موظفند بیست درصد (20%) از سهمیه هیأت علمی خود را براساس آئین نامه ای که توسط شورای عالی طرح و برنامه شاهد تهیه و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید به ایثارگران اختصاص دهند .
      ماده 73-
      با توجه به ضرورت حفظ نشاط و شادابی ایثارگران و خانواده های آنان ، کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (2) این قانون که دارای امکانات تفریحی فرهنگی ، هنری و ورزشی می باشند با در نظر داشتن اصل عزتمندی ، برای استفاده ایثارگران و خانواده آنان پنجاه درصد (50%) تخفیف در بهره مندی از این تسهیلات در نظر گیرند .
  • فصل هشتم - منابع مالی و نظارت
    • ماده 74- منابع مالی مورد نیاز با حفظ سهم سایر منابع بنیاد، در قالب مفاد لوایح بودجه سنواتی پیش بینی خواهد رسید.
      تبصره 1- سایر منابع بنیاد به عنوان در آمد اختصاص بنیاد هرساله در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی می گردد .
      تبصره 2- به‌منظور شفاف‌سازی منابع مالی اختصاص یافته برای خدمات‌رسانی به ایثارگران، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مکلف است نسبت به ایجاد فصل رفاه و تأمین اجتماعی ایثارگران و برنامه‌های ذیل آن متناسب با عناوین فصول این قانون در لوایح بودجه سنواتی اقدام نماید.
    • ماده 75- به‌منظور نظارت بر حسن اجرای این قانون و آئین‌نامه اجرایی آن ، رئیس بنیاد موظف است گزارش عملکرد هرسال را که براساس شاخصهای هر برنامه و فعالیت تنظیم شده است حداکثر تا پایان آذر‌ماه سال بعد به مقام معظم رهبری ، رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
      تبصره 1- کلیه دستگاه‌های مشمول این قانون مکلفند هرساله گزارش عملکرد مربوط به نحوه و میزان ارائه خدمات وتسهیلات به ایثارگران مشمول را به بنیاد ارایه نمایند.
      تبصره 2- ارائه گزارش از سوی دستگاه هایی که مستقیماً زیرنظر مقام معظم رهبری هستند با اذن معظم له خواهد بود .
    • ماده 76- نوع ، میزان و تعیین اولویت ارائه خدمات هر فصل طبق آئین نامه هایی خواهد بود که توسط بنیاد با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ، ستاد کل نیروهای مسلح ، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و دستگاه های ذیربط (حسب مورد) تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید .
    • ماده 77- کلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون ملغی الاثر می باشد .
    • ماده 78- این قانون از تاریخ تصویب لازم الاجرا می باشد .

بسیج همراه اول
 
 

                           

 

رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود:
کسی که می‏خواهد زندگی و مرگش همانند من باشد و در بهشت جاودانه‏ای که پروردگارم به من    وعده کرده، ساکن شود، ولایت علی بن ابی‏طالب (علیهما السّلام) را انتخاب کند، زیرا او هرگز شما را از راه هدایت بیرون نبرده، به گمراهی نمی‏کشاند.
 
بسيج در بیانات رهبرمعظم انقلاب
سپاس و ستايش و تمجيد و تحسين فراوان خود را بر جوانان بسيجي مؤمن در سرتاسر كشور، اين دلهاي پاك، اين دلهاي تپنده با عشق به خدا، با ايمان به حقيقت، با اخلاق و با صفا، نثار مي كنم.( از بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با نيروهاي مقاومت بسيج 7/9/69)
بسيج در حقيقت مظهر يك وحدت مقدس ميان افراد ملت است. (از بيانات مقام معظم رهبري در جمع بسيجيان به مناسبت هفته بسيج 5/9/76)
  
هفته بسيج در حقيقت فرصت و بهانه‌اي براي زنده نگه داشتن ارزشها و روح بسيجي در آحاد ملت، مخصوصاً جوانان پرشور و مدافعان عاشق صادق است. ... همان طور كه امام و پيشواي راحل عظيم الشأن ما فرمودند، من هم آرزو مي كنم و از خدا مي‌خواهم كه با بسيجيان محشور باشم. بسيج يك افتخار و يك ارزش است. سعي كنيد اين روحيه بسيجي را براي كشور و انقلاب و اسلام حفظ كنيد. (از بيانات مقام معظم رهبري در جشن بزرگ منتظران ظهور 3/9/78)
 
بسيج در بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران
من دست يكايك شما پيشگامان رهايي را مي بوسم، و مي دانم كه اگر مسئولين نظام اسلامي از شما غافل شوند به آتش دوزخ الهي خواهند سوخت.
 
اخبار پایگاه مقاومت بسیج شرکت ارتباطات سیار
مراسم بزرگداشت هفته بسیج با حضور مقام محترم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با شرکت بسیجیان دریادل شرکتهای تابعه در روز دوم آذر ماه در سالن اجتماعات شهید قندی برگزار گردید.
 
                                          
 
جمعی از اعضای پایگاه مقاومت بسیج شرکت ارتباطات سیاردر کلاسهای طرح بصیرت که در روزهای 7/7/88 و 26 و 27/8/88 تشکیل گردید شرکت نمودند.
 
 
                                         
 
مراسم شب خاطره با حضور جمعی از بسیجیان شرکت ارتباطات سیار در تاریخ 29 تیر1388 در سالن شهید قندی برگزار گردید.
                                                 
به مناسبت هفته دفاع مقدس، نمایشگاه کتابی جهت معرفی و فروش کتب مختلف و مرتبط با موضوع دفاع مقدس و با تخفیف قابل توجهی، با همکاری و پشتیبانی پایگاه مقاومت بسیج امام علی (ع) و انتشارات و پخش مهیارو به مدت 2 هفته در طبقه همکف برج همراه و به همت بسیج شرکت ارتباطات سیار برپا گردید که با استقبال چشمگیر پرسنل همراه اول و مراجعین قرار گرفت.
 
                                                
طرح بصیرت خانواده شورای بسیج شرکت ارتباطات سیار در روز هفدهم مهرماه، با حضورجمعیاز اعضای پایگاه مقاومت بسیج شرکت ارتباطات سیار و خانواده های محترم آنها و با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی-ورزشی در باغ گرمدره (اردوگاه امام علی(ع))  برگزار شد.
 
                      
جمعی از بسیجیان شرکت ارتباطات سیار در روز 6/7/88 از مرکز توانبخشی جانبازان ثارالله ولنجک، همچنین آسایشگاه حضرت امام(ره) نیاوران بازدید بعمل آوردند و از شهیدان زنده هشت سال دفاع مقدس عیادت نمودند.
 
                                               
 
صبحگاه عمومی مرکز مقاومت بسیج وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با مشارکت برادران و خواهران بسیجی شرکت ارتباطات سیار در روز 1/7/88   برگزار گردید.
 
                                                  
مراسم  شب خاطره به ميزباني پايگاه مقاومت بسيج .ش.ا.سيار ايران و با حضور تعداد كثيري از بسيجيان حوزه ها و پايگاه هاي مخابراتي تهران و فرماندهي و اعضاي شوراي مركز مقاومت وزارت ارتباطات و ....... و تعدادي از مسئولين و معاونين شركتهاي تابعه در تاريخ 29/4/88 در سالن شهيد قندي مخابرات برگزارگرديد. در اين مراسم ضمن اجراي برنامه هاي متعدد هنري (نمايش كليپ – سرود – شعر – تواشيح و پذيرايي) تعدادي از راويان مدعو ، خاطراتي از دوران دفاع مقدس را براي حاضرين روايت كردند.
 
ما بسیجى مى مانیم
و ما، بسیجى هستیم و هر روز با اندیشه مطهر، نماز «مرگ بر امریکا» مى خوانیم؛ نماز «امربه معروف و نهى از منکر».
ما «کُلُّکُم راع» را از محمد صلى الله علیه و آله شنیدیم و «کُلُّکُم مَسئول» را على براى مان سرود: «امروز امر به معروف و نهى از منکر، هم مسئولیت شرعى و هم مسئولیت انقلابى و سیاسى شماست».
ما بسیجى هستیم؛ ما از «مؤمنان ضعیف» بیزاریم؛ از «مَیِّتُ الاَحیاء»!
ما مى خواهیم وارث کربلا باشیم و از خون نامه شهیدان و آرزوهاى مردان حماسه، پاسدارى کنیم.
ما «ستاره هاى گم شده غربت» را فراموش نمى کنیم و با «اسیران عشق» تا باغ آفتاب مى رانیم.
ما، هر روز دعاى عاشورایى «اَللّهُمَّ اجْعَلْنا مِنَ الّذینَ یَأمُرونَ بِالمعروف و یَنهون عَنِ المُنکَرِ» را مى خوانیم.
و ما، بسیجى هستیم و بسیجى مى مانیم... .
 

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا