یزدفردا:تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۴-کرباسیان اعلام کرد"تغییر معیار خودروی‌های لوکس همچنان در بلاتکلیفی

واردات خودرو با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی که با عنوان خودروهای لوکس در ایران تعریف می‌شوند به کشور ممنوع است، اما هر از چند گاهی واردات برخی از اتومبیل‌های گران قیمت به کشور جنجال‌ساز می‌شود
تغییر معیار خودروی‌های لوکس همچنان در بلاتکلیفی

به گزارش اخبار خودرو به نقل از ایسنا ،واردات خودرو با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی که با عنوان خودروهای لوکس در ایران تعریف می‌شوند به کشور ممنوع است، اما هر از چند گاهی واردات برخی از اتومبیل‌های گران قیمت به کشور جنجال‌ساز می‌شود، رییس کل گمرک که راه حل این مشکل را در تغییر تعریف خودروی لوکس می‌داند، می‌گوید که هنوز تصمیمی برای دستورالعمل جدید واردات خودرو گرفته نشده است.

مسعور کرباسیان در آخرین اظهار نظر خود درباره امکان تغییر تعریف خودروی لوکس طی دستورالعمل جدید تصریح کرد که هنوز هیچ تصمیمی از سوی دولت گرفته نشده است.

وی با اشاره به اینکه لازم است دولت در این زمینه تصمیم‌گیری کند، اظهار کرد: وزارت صنعت‌،معدن و تجارت باید دستورالعمل جدید را به دولت ببرد و دولت تصمیم بگیرد که تعریف خود را از خودروهای لوکس تغییر دهد با این حال هنوز هیچ تصمیم جدیدی در این زمینه به ما داده نشده است.

کرباسیان همچنین در ادامه درباره علت ادامه‌دار شدن کاهش واردات و صادرات طی پنج‌ماه نخست سال ، تصریح کرد: شرایط اقتصادی فعلی باعث کاهش واردات شده است از سوی دیگر درآمدهای نفتی ایران کاهش یافته، ضمن آنکه همه منتظرند ببینند بعد از رفع تحریم‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی با تاکید براینکه این عظم وجود ندارد که با رفع تحریم میزان واردات کشور افزایش پیدا کند، ادامه داد: میزان واردات کشور مدیریت می‌شود، اما در مورد صادرات امیدواریم که حجم آن در پسا تحریم افزایش یابد، چراکه در آن زمان موانعی مانند انتقال ارز و دیگر مسائل برطرف می‌شود.

به گفته رییس کل گمرک کاهش حجم واردات و صادرات طی سال جاری ارتباطی با سامانه جدید گمرکی ندارد.

 

 

 


تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۴-رنو-نیسان، قطب سوم خودروسازی ایران

با آغاز به کار دولت یازدهم، پروژه تشکیل قطب سوم در حالی از سوی مشاور ارشد رئیس‌جمهور مطرح شد که وی همان زمان در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» از «نیسان ژاپن» به‌عنوان بخت اول این پروژه نام برد.

images (1)

حالا هم پیمان کارگر، مدیر امورخاورمیانه رنو با تاکید بر احتمال حضور گسترده نیسان در ایران، تلویحا این شرکت را به همراه رنو، کاندیدای اصلی پروژه قطب سوم عنوان می‌کند. رنو و نیسان سال هاست با یکدیگر شراکت مستقیم دارند و در دنیای خودروسازی، آنها را به‌عنوان گروه رنو-نیسان، می‌شناسند و آن طور که کارگر می‌گوید، رنو در حال فراهم کردن مقدمات حضور نیسان در ایران است. به گفته وی، در آینده با آمدن نیسان و قرار گرفتن این شرکت در کنار رنو، گروه رنو-نیسان، به قلب قطب سوم خودروسازی ایران تبدیل خواهد شد.

پروژه تشکیل قطب سوم خودروسازی ایران اگرچه در دولت قبل نیز مطرح بود و حتی شهرهایی مانند تبریز و اصفهان نیز کاندیدای میزبانی آن شدند، اما در نهایت بی‌نتیجه باقی ماند و حالا دولت یازدهم به‌طور جدی پیگیر تاسیس «خودروساز سوم» است. پیش‌تر اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهور، عنوان کرده بود قطب سوم در چابهار تشکیل خواهد شد و این پروژه با حمایت مستقیم دولت و البته توسط بخش خصوصی به انجام خواهد رسید. ظاهرا هدف اصلی از تشکیل قطب سوم، ایجاد خودروسازی رقابت‌پذیر و دارای قدرت صادرات است، که به‌واسطه آن، خودروسازان بزرگ کشور نیز تکانی به خود داده و سطح کمی و کیفی محصولات شان را بالا ببرند.

هرچند با توجه به اظهارات مشاور ارشد رئیس‌جمهور و معاون امور خاورمیانه رنو، به‌نظر می‌رسد «رنو-نیسان» (با محوریت نیسان) گزینه اصلی پروژه قطب سوم خودروسازی کشور است، اما به گفته منابع آگاه، خودروسازان چینی و همچنین شرکت هیوندایی موتورز کره نیز از دیگر کاندیداهای این پروژه به شمار می‌روند.منبع » دنیای اقتصاد

 

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا