استاندار یزد کاهش هزینه‌ها را از مهمترین ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی دانست و از دستگاه‌های اجرایی استان خواست با تأکید بر مباحث دانش‌بنیان، رقابت‌پذیری را افزایش دهند و موجب رفع نیاز مردم و جامعۀ بین‌المللی شوند.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی استانداری یزد، جلسۀ ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی عصر شنبه سوم مرداد ماه با حضور استاندار یزد، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعۀ منابع استانداری و اعضای این ستاد در سالن زنده‌یاد حمیدیا استانداری برگزار شد.
استاندار یزد در این جلسه با بیان اینکه سال‌ها اقتصاد کشور متکی به نفت بوده و با آن دست و پنجه نرم شده است، اما اکنون می‌خواهیم اقتصاد تک محصولی را به اقتصاد مقاومتی تبدیل کنیم، اظهار کرد: در این میان، طرح این سؤال در جامعه ارزشمند است که اقتصاد مقاومتی و ملزومات آن چیست.
«سیدمحمد میرمحمدی» اقتصاد مقاومتی را همراه با خلاقیت و نوآوری، رقابت‌پذیری بازار، تصاحب بازار دنیا، ارزش افزوده و ریسک‌پذیری مدیریت دانست و افزود: هرگاه ارزش پول ملی افزایش یافت، آغاز این اقدام نویددهندۀ جدایی از اقتصاد نفتی و اقدامی شایسته است.
میرمحمدی ادامه داد: اکنون مسیر رسیدن به اقتصاد مقاومتی پراکنده است و هنگامی مسیر و چارچوب این طرح مشخص می‌شود که اصول اقتصاد مقاومتی عملی و کار کاربردی نهادینه شود.
استاندار یزد با تأکید به همه‌جانبه‌نگری گفت: استان از طرح‌های شفاف و توجیه‌پذیری که چشم‌انداز اجرای آن به خوبی ترسیم شده باشد، استقبال می‌کند.
وی افزود: لازم است دراین‌باره بر داشته‌هایمان تأکید کنیم؛ برای تکمیل آنها تلاش کرده و با شناخت شرایط فعلی وضع جدید را رقم بزنیم.
میرمحمدی با بیان عبارت «اقتصاد کمیته امدادی»، این شیوه را مانع دستیابی به اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: اگر آحاد جامعه روی پای خود ایستاده و خودکفا شوند، آنگاه این جامعه از اقتصاد کمیته امدادی خارج و به اقتصاد مقاومتی خواهد رسید.
استاندار یزد در این‌باره کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) را مثال زد و افزود: لازم است کمیته امداد افراد تحت پوشش خود را کاهش دهد تا با خودکفایی آنها اقتصاد کشور نیز به سوی اقتصاد مقاومتی حرکت کند.
وی مشارکت‌جویی و هم‌افزایی را یکی از مهمترین رویکردهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: ارتباط دوسویه لازمۀ تحقق اقتصاد مقاومتی است که با مشارکت‌جویی دستگاه‌ها محقق می‌شود.
میرمحمدی ادامه داد: برای این کار لازم است دستگاه‌های استان با تأکید به برنامه‌‎های دانش‎بنیان، ارزش افزوده را در برنامه‌های خود در نظر گیرند.
گفتنی است در ابتدای این جلسه مدیران‌کل و نمایندگان دستگاه‌های استان فعالیت‌ سازمانی خود را بر اساس پروژه‌های ملی اقتصاد مقاومتی بیان و برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در استان هم‌اندیشی کردند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا