وزرای امور خارجه 10 کشور عضو اتحادیه آ.سه.آن روز دوشنبه در لائوس با پیوستن ایران به پیمان مودت و همکاری جنوب شرق آسیا موافقت کردند.

یزدفردا" وزرای امور خارجه 10 کشور عضو اتحادیه آ.سه.آن روز دوشنبه در لائوس با پیوستن ایران به پیمان مودت و همکاری جنوب شرق آسیا موافقت کردند.

 
به گزارش اعتدال به نقل از ایرنا، وزرای امور خارجه اندونزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، ویتنام، برونئی، لائوس، مالزی، میانمار و کامبوج در چهل و نهمین اجلاس خود که به میزبانی لائوس در حال برگزاری است، پیوستن کشورمان به پیمان مودت و همکاری آ.سه.آن (تاک) را مورد موافقت قرار دادند.
 
این وزرا براساس گزارش خبرگزاری رسمی ویتنام (ونا)، با درخواست شیلی، مراکش و مصر نیز برای پیوستن به 'تاک' موافقت کردند.
 
لایحه 'الحاق ایران به پیمان مودت و همکاری جنوب شرق آسیا' که به پیشنهاد وزارت امور خارجه به تصویب هیات وزیران رسیده بود سال 1392 برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد.
 
در مقدمه توجیهی این لایحه آمده بود: تعامل نزدیک جمهوری اسلامی ایران با سازمان های منطقه ای می تواند در پیشبرد برنامه شورای توسعه و ایجاد چتر امنیتی در روابط خارجی اقتصادی مفید باشد و نظر به جایگاه فزاینده اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) در مبادلات سیاسی و اقتصادی منطقه آسیا و جهان و اینکه مقدمه هرگونه همکاری با این اتحادیه مستلزم امضای پیمان مودت با این نهاد شده است، لایحه الحاق ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرق آسیا ارائه شد.
 
دکتر 'حسن روحانی' رییس جمهوری نیز پیش از این تاکید کرده است: گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای آ.سه.آن در برنامه های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
'ولی الله محمدی' سفیر ایران در آ.سه.آن نیز که سال گذشته استوارنامه اش را تقدیم کرد، با اشاره به روابط طولانی مدت و تاریخی کشورمان با کشورهای جنوب شرق آسیا، بر تقویت روابط و همکاری با آ.سه.آن به ویژه در زمینه های اقتصادی، صنعتی، تجاری، فرهنگی، علمی و آموزشی تاکید کرد.
وی گفت که ایران اهمیت زیادی برای همکاری های منطقه ای قائل است و بدنبال گسترش همکاری بیشتر آ.سه.آن و سازمان همکاری اقتصادی اکو است.
 
آمار جدیدی از ارزش مبادلات تجاری ایران و کشورهای عضو وجود ندارد، اما نگاهی به حجم مبادلات چهار میلیارد و 844 میلیون و 633 هزار دلاری تجاری ایران با اعضای اتحادیه آ.سه.آن در سال 2012 نشان می دهد که سهم واردات ایران دو میلیارد و 200 میلیون و 384 هزار دلار و سهم صادرات نیز دو میلیارد و 644 میلیون و 249 هزار دلار بوده است.
 
اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن که امروز به میدان جنگ اقتصادی قدرت های بزرگ جهانی تبدیل شده است سال 1967 توسط تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور و فیلپیپین تاسیس شد.
 
هدف از تاسیس آ.سه.آن در ابتدا مقابله با گسترش کمونیست ها در ویتنام و شورش های داخلی در مرزهای خود این کشورها بود. اعضای این اتحادیه در سال 1976 پس از نشست جزیره بالی در اندونزی اقتصاد را محور اصلی همکاری های خود قرار دادند. سپس در سال های 1984 تا 1999 برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار و کامبوج نیز به این اتحادیه پیوستند تا اهداف اقتصادی خود را به طور مشترک پیگیری کنند.
 
توجه ایران به این منطقه در حال رشد می تواند منافع کشور را بدنبال داشته باشد و مانع پیشی گرفتن رقبای ایران در صحنه منطقه جنوب شرق آسیا شود.
 
 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا