وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گسترش اعتماد فرهنگی به ویژه در میان اهالی فرهنگ و هنر از جمله اولویت هایی بود که با توجه به برنامه های ارایه شده به مجلس، در مدت مسئولیت در این وزارتخانه در راه اجرای آن تلاش کردم.
 
به گزارش ایزد فردا ، علی جنتی روز دوشنبه در آیین تکریم و خداحافظی از کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای من افتخاری بود که در مدت ٣٨ ماه گذشته در جمع کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشم و توفیق خدمت یافتم و هم توفیق داشتم که در خدمت مجموعه اهالی فرهنگ و هنر کشور باشم و بتوانم در این جهت یک گام مثبت و رو به جلو برداریم.
 
وی اضافه کرد: در ابتدای تصدی ام در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به برنامه های دولت تدبیر و امید و آقای دکتر روحانی در حوزه فرهنگ و هنر، برنامه ای را به مجلس تقدیم کردیم که در حال حاضر روی پورتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل دسترسی است.
 
جنتی گفت: به طور طبیعی مقام معظم رهبری هم به دلیل ویژگی های فرهنگی که دارند و هم نگاه خاصی که به فرهنگ دارند، در طول دو سه دهه گذشته دیدگاه های خود را درباره فرهنگ بیان نموده اند و من قبل از استقرار در وزارت ارشاد این مجموعه بیانات را جمع آوری و مطالعه کردم و در اولین ملاقات با ایشان عرض کردم که سخنان جنابعالی را بررسی کرده ام و همه تلاشم این است که بتوانم به این نظرات و دیدگاه ها جامه عمل بپوشانم.
 
** دیدار با اهالی فرهنگ و هنر
وی با اشاره به مجموعه اقدامات صورت گرفته در دوران مسوولیت ادامه داد: دیدار با پیشکسوتان موسیقی در ابتدای کار از جمله کارهایی بود که انجام شد. در این دیدار برخی از اهالی موسیقی عنوان می کردند که چهار تا هشت سال است که به وزارتخانه نیامده اند.
 
جنتی افزود: در مدت مسوولیت خود در وزارت ارشاد با گروه های سینمایی هم صحبت کردم و خیلی از آنها نیز عنوان می کردند که در طول مدت ٤ و ٨ سال گذشته با وزارت ارشاد کاری نداشته اند.
وی گفت: در این دیدارها به اهالی فرهنگ و هنر قول داده شد که به کرامت آنها احترام بگذاریم و برای دلگرمی آنها تمام سعی خود را کردیم تا بتوانیم اعتماد فرو ریخته را بازسازی کرده و امید فرهنگی را احیا کنیم.
 
** ایجاد عدالت فرهنگی
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از دیگر اقدامات در این مدت ایجاد عدالت فرهنگی بود و تلاش کردیم امکانات فرهنگی را به همه کشور تعمیم دهیم به گونه ای که هر کسی درهر جای کشور به حدی به ابزارهای فرهنگی دسترسی داشته باشد. و در طول این مدت مدیران و معاونین وزارتخانه به طور مرتب به تمامی استان ها سفر و سرکشی کردند.
 
جنتی تصریح کرد: در سه سال گذشته سعی کردیم با برنامه ریزی حداقل ٢٠ درصد اعتباراتی که در تهران صرف می شد را به استان ها توزیع کنیم.
 
وی یادآور شد: تفاهم نامه هایی با مدیران استان ها و معاونت های وزارتخانه امضا شد که بر اساس آن اعتباراتی به استان ها اختصاص داده شود. ارتباط با نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی نیز از جمله برنامه ای این مدت بود و بیش از ١٥ تفاهم نامه با وزارتخانه ها و نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی امضا شده است.
 
** رونق بخشیدن اقتصاد فرهنگ طی این سه سال گذشته
وی افزود: رونق بخشیدن اقتصاد فرهنگ در این سه سال نیز از دیگر اقدامات بود و اعتبارات دولت اندک بود و بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر به لحاظ معیشت دچار مشکل بودند ما سعی کردیم این حوزه را تقویت کنیم. بنابراین صندوق اعتباری هنر برای نویسندگان، اهالی قلم و رسانه تا میزانی فعال شد، ولی همچنان به تأمین اجتماعی بدهی دارد ولی پس از تلاش دو ساله در ادامه مسیر با مدیران عامل بانک ها و هلدینگ ها جلسه ای تشکیل شد تا یک شرکت توسعه سرمایه گذاری هنر تأسیس شود.
 
جنتی تصریح کرد: هر چند ما به عنوان وزارت ارشاد در آن دخیل نیستیم اما عموم بانک ها سرمایه گذاشتند و با بورس هم موافقت هایی حاصل شده که امیدواریم به ثمر نشیند. این سرمایه ای است که می تواند در اختیار فرهنگ و هنر و نویسندگانی که تألیفات خوبی دارند ولی امکان چاپ آثارشان را ندارند یا فیلمسازانی که امکان مادی ندارند، بتوانند به وسیله این شرکت هنر خود را به نمایش گذارند.
 
** نقش اقتصاد خلاق در تولید ملی
وی در ادامه به اقتصاد خلاق و نقش آن در تولید ملی که با استقبال رئیس جمهوری تشکیل شده اشاره کرد و گفت: این موضوع در دولت در دست بررسی است که می تواند کمک کند تا ما از امکانات فرهنگی کمک بگیریم.
 
جنتی گفت: اقداماتی که در دوران مسئولیتم در صورت گرفت هیچ کدام کار بنده نبود، بلکه مجموعه مدیران و کارکنان وزارتخانه بودند که توانستیم کارها را به سرانجام برسانیم. ما تنها سیاست گذاری و برنامه ریزی کردیم. من تلاش کردم تنها با توجه به تجربه مدیریتی در مدیران استان ها و معاونت ها از کسانی استفاده کنم که متدین، معتقد به نظام، ولایت مدار و مهم تر از همه کارآمد باشند.
 
وی تصریح کرد: به هیچ وجه دنبال جناح بندی و باندبازی نبوده ایم و مدیران کل ارشاد استان ها کسانی بودند که در وزارت ارشاد خدمت کرده بودند و علاقمند به خدمت در نظام هستند. وقتی مدیران متخصص، کارآمد و اهل دانش انتخاب شوند کارشان را به خوبی انجام می دهند.
 
جنتی اضافه کرد: در حوزه فرهنگ و هنر باید از همه ابزارهای موجود استفاده بهینه کرد، در این حوزه باید فضای باز و آزاد داشته باشیم تا افراد آنچه در ذهنشان است در چهارچوب قانون بیان کنند.
 
وی ادامه داد: در حوزه کتاب و سینما هم به این ترتیب است؛ لذا در طول این مدت فضایی برای نویسندگان، روزنامه نگاران باز شد تا در چهارچوب قانون مطالبات شان را بیان کنند.
 
جنتی گفت: در این میان فکر دیگری هم وجود دارد؛ اینکه هر چه بتوانیم اطلاعات و اطلاع رسانی را محدود کنیم بهتر است. افراد باید با سلیقه ما کتاب بنویسند و با سلیقه ما در مطبوعات قلم بزنند و بر اساس نظر ما موسیقی اجرا کنند.
 
وی تصریح کرد: در فضای مجازی در روزهای اولی که آمده بودم رسانه ها سؤال می کردند که می توانیم از فیس بوک استفاده کنیم یا نه؟ که من صریح و روشن گفتم به هر صورت تحولات حوزه مجازی در دنیا ما را ناگزیر می کند که از این فضاها استفاده کنیم اما باید جلوی مضرات را بگیریم و استفاده مفید داشته باشیم.
 
جنتی ادامه داد: استفاده از دیش و ماهواره ممنوع است اما ببینید چند درصد مردم را وادار کرده ایم خلاف قانون عمل کنند. یک روزی هم می گفتند چرا از فضای مجازی استفاده می کنید؛ امروز ببینید مراجع تقلید هم دفاترشان روی شبکه های اجتماعی همچون تلگرام قرار گرفته است و از آن استفاده می کنند، بنابراین اجتناب ناپذیر است.
 
وی تصریح کرد: درمقابل ماهواره و شبکه های اجتماعی باید به تولید محتوا بپردازیم و برنامه ایجاد کنیم. موضوع سامانه نمایش درخواستی حرکتی است که از طریق آن می توانیم هر چه فیلم سینمایی و آلبوم موسیقی مورد نیاز است را در هر جای دنیا که باشیم دریافت کنیم، در عین حال باید از مضرات فضای مجازی نیز جلوگیری کرد.
 
جنتی ادامه داد: کسانی که مخالف دولت بودند با یکسری ابزارها هر حرکتی از سوی دولت را محکوم می کردند و فضایی را در کشور راه انداختند که کسی نتواند تنفس کند.
 
وی گفت: نماینده ولی فقیه در استانی گفت من اصلا با موسیقی مخالفم. به او گفتم مگر شما نماینده ولایت فقیه نیستید و باید به فتاوای ایشان عمل کنید.
 
جنتی ادامه داد: ما باید از ابزارهای فرهنگی و هنری در خدمت به نظام استفاده کنیم و اوقات فراغت مردم را که به نشاط نیاز دارند با تغذیه مناسب فرهنگی پر کنیم.
 
وی افزود: در نامه استعفای خود پیش بینی کردم حمله شدیدی از سوی جناح های مخالف به دولت خواهد شد. زیرا مخالفان درمورد برجام هم گفتند هیچ اتفاقی نیفتاده و در حوزه اقتصادی هم دولت هیچ کاری نکرده است.
جنتی ادامه داد: در طول این مدت تلاش های بسیاری کردیم. نقایصی داشته ایم و ما به عنوان مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نتوانستیم بسیاری از دغدغه های مقام معظم رهبری را در حوزه فرهنگ مرتفع کنیم ولی تلاش خود را در این زمینه کرده ایم.
 
وی افزود: در راستای استفاده از نیروهای کارآمد یکی از سیاست هایی که دنبال شد استفاده از توانایی خانم های کارآمد بود و این تجربه را در گذشته نداشته ایم.
 
جنتی با اشاره به سرپرستی عباس صالحی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: من در این مدت بسیار از حضور، دانش و متانت ایشان حتی مدیریت او استفاده کردم؛ ولی در عین حال در طول این مدت با کارشان آشنا شدم و لازم است از زحمات او و همه معاونان تشکر کنم.
 
به گزارش  ایرنا، وی گفت: اگر ١٠ سال دیگر هم در وزارت ارشاد می ماندم با همین معاونان کار می کردم به این مطالب توجه نکنید که سایت ها می نویسند که «باید دید کدام یک از معاونان، فلانی را به استعفا کشاند». مسئولیت آنچه در ارشاد رخ داد بر عهده بنده است و این دوستان همراهی کردند تا سیاست های دولت تدبیر اجرا شود همه خدمت کردند، من خودم را از اعضای کوچک این خانواده می دانم و ارتباطم را با وزارت ارشاد و این خانواده حفظ خواهم کرد.
 
وی گفت: آینده کار را برای وزارت ارشاد خوب می بینم و گزینه ای که به مجلس معرفی شده آقای صالحی امیری است و او از فرهیختگان و شخصیت های ارزشمند است و عمرشان را در این حوزه صرف کرده است.
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا