پایگاه خبری یزدفردا"آنچه میگرن را تشدید می‌کند/استرس‌، هوای گرم و مرطوب، نورهای شدید، برخی مواد غذایی مانند شکلات، پنیر و موادی که شیرینی زیادی دارند، سردرد میگرنی را بدتر می‌کنند.

سردردهای میگرنی جزو سردردهای اولیه است. علامت مشخصی برای ایجاد این نوع سردردها وجود ندارد مثلا سردردهای سینوزیتی ناشی از سینوزیت است، اما سردردهای میگرنی علت مشخصی ندارد.

سردردهای میگرنی ٢ تیپ مشخص دارند که یکی میگرن شایع و دیگری میگرن نورولوژیک است.

 
عمده‌ترین علامت میگرن شایع، معمولا سردرد یک‌طرفه است که در ناحیه گیجگاهی شروع می‌شود و ضربان‌دار است هر چند که این سردرد می‌تواند دوطرفه نیز باشد و فرد شدت و ضربان را نیز تجربه نکند. سردرد میگرنی شایع گاهی چنان شدید است که در عملکرد فرد اختلال ایجاد می‌کند.

مبتلایان به سردرد میگرنی شایع تمایل به خوابیدن دارند و پس از چند ساعت خواب سردرد آنها تمام می‌شود.

در سردرد نورولوژیک، فرد مبتلا قبل از سردرد مشکلات بینایی را تجربه می‌کند معمولا اشکال در بینایی از یک گوشه چشم شروع می‌شود و به قسمت جلوی میدان بینایی می‌رسد که موجب می‌شود فرد به جای دید طبیعی در میدان دید خود خطوط نورانی که معمولا به شکل زیگزاگ هستند را مشاهده کند، گاهی نیز جلوی چشم آنها سیاه می‌شود.

این علامت از چند دقیقه تا حدود نیم ساعت طول می‌کشد و پس از آن سردرد شروع می‌شود، معمولا پس از شروع سردرد اشکال بینایی نیز برطرف خواهد شد.

سردردهای میگرنی از چند ساعت تا حدود ٤٨ ساعت ادامه دارد و بعد از آن از بین می‌رود، همچنین دفعات بروز این سردردها در افراد مختلف متفاوت و ممکن است ماهی یکبار تا حدود ٣ ماه یکبار به وقوع بپیوندد.

برخی مبتلایان تهوع و استفراغ همراه با سردرد را تجربه می‌کنند. یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود عوامل تشدیدکننده سردرد است، مبتلایان به سردردهای میگرنی چنانچه کمتر یا بیشتر از زمان معمول بخوابند دچار سردرد می‌شوند از سویی دیگر زمان غذا خوردن آنها نیز اهمیت زیادی دارد و چنانچه غذا خوردن را به تعویق بیندازند ممکن است دچار سردرد شوند.

استرس‌ها و هیجانات روانی، هوای گرم و مرطوب، نورهای شدید و حتی نور آفتاب و پروژکتورهای قوی در عود و وخیم شدن سردردهای میگرنی موثرند.

برخی موادغذایی مانند شکلات، پنیر و موادی که شیرینی زیادی دارند سردرد را بدتر می‌کنند.
سبک زندگی با خواب، غذای منظم، زندگی در هوای معتدل، جلوگیری از موادی که موجب سردرد می‌شوند و پرهیز از غذاهای حاوی مواد نگهدارنده مانند سوسیس و کالباس در کاهش سردردهای میگرنی موثر است.

تشخیص میگرن براساس پرسش و پاسخی است که پزشک با بیمار مطرح می‌کند همچنین MRI زمانی تجویز می‌شود که ممکن است دلیل دیگری برای سردرد وجود داشته باشد چرا که گاهی ضایعات درون مغز موجب سردرد تیپ میگرنی می‌شود.

٢ دسته درمان دارویی برای میگرن وجود دارد، یکی از این دسته داروها زمانی باید مصرف شود که فرد مبتلا احساس می‌کند سردردش درحال شروع شدن است که از آن جمله می‌توان سوماتریپتان و ریزاتریپتان را نام برد، معمولا سردردهای میگرنی به این داروها پاسخ خوبی می‌دهند.

زنان باردار، افراد سالخورده و بیماران قلبی باید از مصرف این داروها بپرهیزند.

گروه دوم داروها جنبه پیشگیرانه دارند و زمانی تجویز می‌شوند که دفعات سردردهای میگرنی زیاد و بیش از ٢ بار در هفته اتفاق می‌افتد، معمولا پروپرانول و آمی‌تریپتیلین داروهای خط اول این نوع درمان هستند.

همچنین داروهای ضد صرع مانند والپروات سدیم و توپیرامات در پیشگیری از سردردهای میگرنی موثرند.

 

 

روس ها قرص ضدپیری‌ ساختند/سرانجام دانشمندان‌ کشور‌ روسیه‌ دارویی‌ باور نکردنی برای جوان ماندن انسان‌ها اختراع کردند.

 
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دانشمندان روسی به تازگی یک آنتی اکسیدان جدید کشف کرده‌اند که توسط آن قرصی ساخته‌اند که می‌تواند روند پیر شدن در انسان‌ها را تا حد زیادی کند، کند.
 
گفتنی است؛ کارشناسان روسی ادعا کرده‌‌اند با استفاده از این قرص افراد می‌توانند انتظار داشته باشند که 120 ساله شوند.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند، کارشناسان روسی ادعا کرده‌اند آنتی اکسیدان کشف شده توسط‌ آنها می‌تواند بر روی میتوکندری سلولی‌ که وظیفه تنظیم سن سلول‌ها را در اختیار دارد اثر گذاشته‌اند پیری سلول‌های بدن و حتی مغز را کند، کند.
 
 کارشناسان این فرمول جدید را بر روی موش‌های آزمایشگاهی، ماهی‌ها و سگ‌ها مورد آزمایش قرار داده و نتایج مثبتی کسب کرده‌اند.
 
 گفتنی است: این تحقیق توسط پژوهشگران دانشگاه دولتی مسکو انجام شده است. منبع: روزنامه شهروند


این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پروانه انتشار

پایگاه خبری
به موجب ماده 13 قانون مطبوعات

مصوب 1364/12/28مجلس شورای اسلامی
پروانه انتشار پایگاه خبری "یزدفردا "

در زمینه " اقتصادی،سیاسی"

به زبان "فارسی"

به شماره

ثبت "76093"

صادر گردید .

value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان

محتویات این صفحه را به زبان  مورد نظر خود ترجمه کنید

This page is translated into your language 

 



  •  پایگاه خبری" یزدفردا" نظراتی را که حاوی توهین باشد منتشر نمی‌کند.
  • لطفآ از نوشتن نظرات خود با حروف لاتین خودداری نمائید.
  • نظرات ارسالی شما پس از مطالعه دقیق، به قسمتهای مختلف تحریریه ارجاع داده خواهد شد.
  •  ایمیل  "info@yazdfarda.com" پل ارتباطی مخاطبان با یزدفرد و آماده دریافت نظرات،گزارش ها ومسنندات خبری شماست.

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا