پایگاه خبری یزدفردا"تصویری جراحی مغز از راه میانبر توسط ربات/محققان رباتی ساخته‌اند که قادر است با تکنیکی که تا حد زیادی باعث کاهش خطر و کاهش زمان ریکاوری می‌شود، مغز را جراحی کند.


به گزارش فارس، یک تیم مهندسان آمریکایی در دانشگاه واندربیلت به رهبری «اریک بارت» رباتی ساخته‌اند که قادر است مغز را از طریق گونه جراحی کند؛ این عمل برای درمان صرع شدید استفاده شده که مفید بوده است.

جراحان می‌توانند با استفاده از این ربات و از طریق یک راه میانبر، بیمار را درمان کنند و به جمجمه دست نزنند، در نتیجه عوارضی ندارد و در مدت زمان کوتاهی بیمار درمان خواهد شد.

سوزن این دستگاه از چند لوله به طول 1.4 میلی‌متر با سیستم پنوماتیک ساخته شده است، برخی از قطعات منحنی هستند که باعث می‌شوند سوزن به طور مستقیم وارد هیپوکامپ شود و به قسمت‌های دیگر آسیب نرساند.

اریک رهبر تیم مهندسان گفت: ما این توانایی را داشتیم که رباتی بسازیم که دیگران نتوانستند بسازند و این دستگاه بزرگ‌ترین تأثیر را در درمان دارد. سوزن این دستگاه مغناطیسی نیست و با اسکنر تداخلی ندارد؛ قسمت‌های دیگر دستگاه با چاپ سه بعدی از پلاستیک ساخته شده‌اند و مانیتورینگ سوزن میلی‌متر به میلی‌متر جلو می‌رود و اجازه می‌دهد تا پزشکان سوراخ بسیار کوچک ایجاد کنند.

«جوزف نمات» یکی دیگر از اعضای تیم گفت: اولین آزمایش جراح ربات بر روی یک سر مصنوعی نشان داد، عملیات موفقیت آمیز و بسیار دقیق بود اما هنوز هم آزمایش‌هایی باید انجام شود.

محققان تصمیم دارند این عملیات را بر روی اجساد انجام دهند و امیدوارند دستگاه در سال 2020 تکمیل شده باشد.



 

شایع‌ترین علت سکته‌های مغزی چیست؟/رئیس انجمن علوم اعصاب ایران با بیان اینکه ترومبوز، آمبولی و خونریزی از دلایل سکته‌های مغزی هستند، گفت: ترومبوز در سنین بالای ۵۵ سالگی شایع است، اما متاسفانه آمار نشان می‌دهد در کشور ما این اختلال ۱۰ سال زودتر از متوسط دنیا اتفاق می‌افتد.
 
حسین پاکدامن در گفت‌وگو با فارس، سکته‌های مغزی را به علت سد احتمالی جریان خون مغز به دلایل مختلف عنوان کرد و اظهار داشت: سکته‌های مغزی منجر به ایجاد علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، اختلالات حسی- حرکتی، تعادلی، بینایی، اختلال در تکلم، بلع و هوشیاری می‌شود.
 
ترومبوز، آمبولی و خونریزی علت سکته‌های مغزی
وی افزود: معمولاً سکته های مغزی برحسب علت به ۳ نوع تقسیم می‌شوند که شامل ترومبوز، آمبولی و خونریزی هستند.
 
این متخصص مغز و اعصاب گفت: ترومبوز گرفتگی رگ است، آمبولی حرکت لخته خون از عروق گردن به مغز است که منجر به گرفتگی و محروم کردن آن بافت از اکسیژن و قند می‌شود که برای مغز حیاتی است، خونریزی نیز در پی پاره شدن رگ‌ها ایجاد می‌شود.
 
ترومبوز شایع‌ترین علت سکته‌های مغزی است
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران تصریح کرد: ترومبوز شایع‌ترین علت سکته‌های مغزی است که بر اثر گرفتگی شریان‌ها ایجاد می‌شود و ارتباط زیادی با سن، فشار خون، قند، مصرف سیگار، چربی بالا، بی‌تحرکی، چاقی و استفاده از مواد مخدر دارد.
 
سن سکته های مغزی در ایران پایین‌تر است
وی افزود: با اینکه ترومبوز در سنین بالای 55 سالگی شایع است، اما متاسفانه آمار نشان می‌دهد که در کشور ما این اختلال 10 سال پایین‌تر اتفاق می‌افتد.
 
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران اظهار داشت: این آمار طی تحقیقات متعددی که انجام داده و در کنگره‌های بین‌ المللی اروپایی و آمریکایی مطرح شده است نشان می‌دهد که سن سکته های مغزی در ایران پایین‌تر است.
 
آمبولی در کودکان و نوجوانان کمتر دیده می‌شود
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه آمبولی در کودکان و نوجوانان کمتر دیده می‌شود تصریح کرد: جلوگیری از عیوب دریچه‌ای و بیماری‌های رماتیسمی منجر شده تا آمبولی در این سنین کمتر دیده شود اما در افراد مسن به علت بیماری‌های قلبی و گرفتگی عروق گردن ایجاد آمبولی نادر نیست.
 
خونریزی مغزی به علت فشار بالای کنترل نشده
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران گفت: خونریزی به علت فشار بالای کنترل نشده یا ناهنجاری‌های عروقی ایجاد می‌شود مردم آگاهی بیشتری در مورد سرطان‌ها و سکته‌های قلبی دارند. ارتقای دانش عمومی در این خصوص به کاهش ابتلا به سکته‌های مغزی و پیامدهای آن کمک می‌کند.
 
وی افزود: کنترل فشار، قند و چربی خون در کاهش ابتلا به سکته‌های مغزی موثر است همچنین توصیه می‌شود افراد به تحرک بدنی بپردازند.
 
یک سوم افرادی که به سانحه زودگذر عروق مغزی مبتلا می‌شوند در معرض سکته‌های مغزی هستند
این متخصص مغز و اعصاب گفت: افرادی که زیر 24 ساعت علائم داشته باشند مبتلا به سانحه زودگذر عروق مغزی شده‌اند که ممکن است یک سوم این افراد در آینده در معرض سکته‌های مغزی قرار گیرند لذا باید حتماً توسط پزشک بررسی شوند.
 
وی ادامه داد: در مورد درمان نیز چنانچه فرد را تا ۴.۵ ساعت بعد از مشاهده علائم به مراکز درمانی برسانند می‌توان با داروهایی که منجر به از بین رفتن لخته خون می‌شوند از تخریب بافت‌های مغزی که منجر به علایمی مانند فلج می‌شود جلوگیری کرد.
 
وی خاطرنشان کرد: در مورد درمان مراحل حاد نیز از داروهای آنتی پلاکتی و ضد لخته خون استفاده می‌شود.
 

 



 

پایان خبر"



این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پروانه انتشار

پایگاه خبری
به موجب ماده 13 قانون مطبوعات

مصوب 1364/12/28مجلس شورای اسلامی
پروانه انتشار پایگاه خبری "یزدفردا "

در زمینه " اقتصادی،سیاسی"

به زبان "فارسی"

به شماره

ثبت "76093"

صادر گردید .

value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان

محتویات این صفحه را به زبان  مورد نظر خود ترجمه کنید

This page is translated into your language 

 



  •  پایگاه خبری" یزدفردا" نظراتی را که حاوی توهین باشد منتشر نمی‌کند.
  • لطفآ از نوشتن نظرات خود با حروف لاتین خودداری نمائید.
  • نظرات ارسالی شما پس از مطالعه دقیق، به قسمتهای مختلف تحریریه ارجاع داده خواهد شد.
  •  ایمیل  "info@yazdfarda.com" پل ارتباطی مخاطبان با یزدفرد و آماده دریافت نظرات،گزارش ها ومسنندات خبری شماست.

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا