دررسانه ها:

شجونی: دیگر نمی‌توان احمدی نژاد را مانند قبل اصولگرا دانست -مجلس نهم:26

یزدفردا :شجونی:واقعا متاسفم كه احمدی‌نژاد با نوشتن چنین نامه‌ای خودش را بیشتر از همیشه در معرض سئوال و انتقاد قرار داد. اطمینان دارم كه خودش هم می‌داند كارش اشكال دارد، اما بازهم نشان داد كه نمی‌خواهد به دغدغه‌های اصولگرایان توجهی نشان بدهد.

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت كه مخالفت محمود احمدی‌نژاد با طرح تفكیك جنسیتی دانشگاه‌ها بار دیگر منتقدان اصولگرایش را به واكنش وا داشته است.


جعفر شجونی، عضو جامعه روحانیت مبارز با تاكید بر اینكه تفكیك جنسیتی لازم است، اعتقاد دارد كه اظهارنظر احمدی‌نژاد از دو حالت خارج نیست؛ یا تحت تاثیر اطرافیان تغییر موضع داده یا از همان اول برای جلب حمایت اصولگرایان عقیده‌های اصلی‌اش را پنهان می‌كرد.


گفتگوی ایلنا با جعفر شجونی در ذیل می آید:


نامه احمدی‌نژاد به وزیر علوم در خصوص لغو تفكیك جنسیتی در دانشگاه‌ها را چطور می‌بینید؟


واقعا نمی‌دانیم چرا احمدی‌نژاد هر روز با كار جدید خودش ار زیر سئوال می‌برد، انگار دوست دارد كه همه علیه او حرف بزنند و او را در شرایطی ببینند كه از آرمان‌های امام (ره)فاصله گرفته است. یكی از غلط‌ ترین كارهایی كه یك رییس دولت در جمهوری اسلامی می‌تواند انجام بدهد، بی‌توجهی به اصول اسلام است و بنده معتقدم این نامه نشان داد كه دولتی‌ها برای رسیدن به هدف‌های خود حاضر هستند تا دست به هر كاری بزنند. همه می‌دانند كه هم‌نشینی دختران و پسران به مانند كنار هم قرار گرفتن آب و آتش است و به همین دلیل باید جدا از هم باشند. واقعا متاسفم كه احمدی‌نژاد با نوشتن چنین نامه‌ای خودش را بیشتر از همیشه در معرض سئوال و انتقاد قرار داد. اطمینان دارم كه خودش هم می‌داند كارش اشكال دارد، اما بازهم نشان داد كه نمی‌خواهد به دغدغه‌های اصولگرایان توجهی نشان بدهد.


چه هدفی را می‌توان برای چنین رفتاری، آن هم از جانب نفر اول اصولگرای دولت تصور كرد؟


دیگر نمی‌توان احمدی نژاد را به مانند گذشته اصولگرا دانست. كجا دیده شده كه اصولگرایان نسبت به مبانی اسلام تا به این حد بی‌قید باشند و دست به چنین كارهایی بزنند. ای كاش او منطق بیشتری به خرج می‌داد تا این روزهای تلخ را نه خودش تجربه می‌كرد و نه كشور را با بحران‌های ریز و درشت مواجه می‌كرد.


من جواب سئوالم را نگرفتم، چه هدفی را می‌توان مسبب تحركاتی دانست كه دولت اصولگرا را با انتقادهای سرسخت اصولگرایان مواجه كرده است؟


این سئوال شما سئوال دشواری است و نمی‌توان پاسخ صحیحی به آن داد. با نگاهی به عملكرد آقایان به قدری ایراد و اشكال مشاهده می‌شود كه موجب تعجب می‌شود. ای كاش احمدی‌نژاد با درك درست موقعیت دولتش و همچنین با در نظر گرفتن اینكه با حمایت اصولگرایان به این جایگاه رسیده است، رفتارهای بهتری از خود نشان می‌داد تا حالا هم او و هم جبهه اصولگرایی با این همه سئوال و البته مشكل روبه‌رو نمی‌شد.


احمدی‌نژاد چرا اینقدر تغییر كرد تا حامیانش به مخالفانش تبدیل شوند؟


وقتی انسان حواسش را جمع نكند، شرایط زیادی پیدا می‌شود تا او را منحرف كنند. احمدی‌نژاد بعد از اینكه وارد نهاد ریاست جمهوری شد، خیلی از مسایل را فراموش كرد و فقط خودش را دید و اطرافیانش را، آن هم اطرافیانی كه گفتار و رفتارشان نشان می‌دهد كه تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند ادعا كنند كه چهره‌هایی خادم به كشور و مردم هستند.


پس اطرافیان را باید دلیل اصلی انتقادات اصولگرایان به احمدی‌نژاد دانست.


حتما همینطور است. احمدی‌نژاد دقیقا به مانند آیت‌الله منتظری فریب نزدیكانش را خورد و حالا به جایی رسیده است كه طرفدارانش را در كمترین حالت ممكن خود می‌بیند و در عوض همه به نوعی با او مخالفت می‌كنند و با هر بهانه‌ای شروع به تخریب او می‌كنند. حالا شرایط طوری شده كه احمدی‌نژاد مانده است و عده‌ای منحرف و خطاكار كه روز به روز او را غیرمنطقی‌تر می‌بیند. البته شاید از همان اول درباره عقیده‌هایش پنهان كاری می‌كرد تا از این طریق بتواند حمایت اصولگرایان را به خود جلب كند و حالا كه قدرت را تحت اختیار خود می‌بیند، دیگر نیازی احساس نمی‌كند كه نظرات واقعیاش را بازگو نكند. ای كاش او قدر موقعیتش را بیشتر می‌دانست تا هم خودش تا به این حد تخریب نمی‌شد و هم اصولگرایان را با مشكلات فعلی مواجه نمی‌كرد. به هر حال مردم دولت او را دولتی می‌داند كه با حمایت چهره‌های اصولگرایی رای گرفته است.


تكلیف چیست؟ انتقادات می‌تواند شرایط را مطلوب كند یا باید روش دیگیری اتخاذ كرد؟


مقام‌ معظم رهبری عقیده دارند كه باید در دو سال پایانی‏ با دولت طوری رفتار كرد كه هزینه‌ها پایین بیاید. به همین دلیل ترجیح این است كه به نوعی با دولت مدارا كرد تا بلكه در مدت باقیمانده كشور از آنی كه در حال حاضر دچار آن شده است،‏ بیشتر بحرانی نشود.


این به معنای عقب‌نشینی از مواضع توسط منتقدان احمدی‌نژاد نیست؟


اصلا چنین منظوری نداشتم. مگر می‌شود در قبال رفتارهایی كه در چارچوب اصولگرایی و حتی در دایره دینی جایی ندارند، سكوت كرد. ما همچنان از احمدی‌نژاد و یاران نزدیك او كه مورد توجه ویژه‌اش هستند‏، در صورت تكرار خطاها انتقاد خواهیم كرد تا بدانند كه در نظام اسلامی هیچ كس حق ندارد به هر آنچه اعتقاد دارد، عمل كند. با این حال به توصیه ولی فقیه سعی می‌كنیم تا جایی كه امكان داشته باشد، از مخدوش شدن فضا جلوگیری كنیم.


اما احمدی‌نژاد با سخنان خود در رابطه با اینكه هیچ‌كس حق برخورد با دولتی‌ها را ندارد‏ نشان داد كه همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌كند.


آن رفتار با توجه به عملكردی كه از او در این چند وقت مشاهده كرده‌ایم‏، قابل پیش‌بینی بود. البته قوه قضاییه جواب را داد و به نظر من متوجه شد كه نمی‌تواند در امور دیگر دستگاه‌ها دخالت كند. البته بنده اعتقاد دارم دستگاه قضا هم ایرادات زیادی دارد و به هیچ وجه نتوانسته است انتظارات جامعه اسلامی را برآورده كند.


می‌توانید به نمونه‌ای اشاره كنید؟


نقد قوه قضاییه آن هم پشت گوشی تلفن امكان پذیر نیست. مساله به قدری مهم است كه ترجیح می‌دهم در شریطی بهتری در این باره صحبت كنم.


از این بحث بگذریم. دولتی‌ها می‌توانند در انتخابات مجلس موفق شوند؟


اینكه ذهنیتی به وجود‌ آید كه آنها می‌توانند كرسی‌هایی از مجلس نهم را در اختیار خود ببیند‏، با توجه به حرف و حدیث‌هایی كه در خصوص دولتی‌ها در جامعه مطرح است‎‏، بیشتر یك شوخی است تا احتمالی قوی.


اما فعالیت‌های انتخاباتی‌شان نگرانی‌های زیادی را در اصولگرایان به وجود آورده است.


این حرف را قبول ندارم. انشاءالله مجلس نهم هم مجلسی اصولگرا خواهد بود تا مانند مجلس هفتم و هشتم به نظام و مردم خدمت كند.

مدتی قبل نیز مصاحبه ای از آقای شجونی اینگونه منتشر شد:

 

شجونی:با تطبیق احمدی نژاد به شعیب بن صالح

 

مخالفم/ هاله نور دور سر او را نمی شود رد کرد

 

اندیشه  - گفت وگوی خبرآنلاین با "حجت الاسلام جعفر شجونی" دبیر جامعه وعاظ تهران درباره آسیب شناسی مسائل مربوط به سی دی " ظهور بسیار نزدیک است"

 محمدرضا اسدزاده - یکی از چهره های که گفته می شد گروه سازنده سی دی" ظهور بسیار نزدیک است" درباره محتوای این سی دی با او مشورت کرده اند "حجت الاسلام جعفر شجونی" دبیر جامعه وعاظ تهران بود. او در این گفت وگو این مساله را تکذیب کرد. شجونی در نخستین جلسه محرمانه ای که با حضور پناهیان، طائب، قائم مقامی و نادر طالب زاده برگزار شد، اگرچه با مصادیق و تطبیق های سی دی مخالف بود اما با اصل کار مخالفتی نداشت و تحلیلش این بود که موجب ترویج مساله مهدویت و ظهور در جامعه خواهد شد.

بحث ما با او اگرچه سیاسی نبود اما با طرح این مساله که رفتارهای دولت دهم و رویکردهایشان به موضوعات مربوط به مهدویت، منجر به شبهه آفرینی و مخدوش کردن معرفت دینی جامعه شده است به مباحثی از جمله موضوع هاله نور، ارتباط با امام زمان و چاه جمکران و... کشید.

گفت وگوی گروه اندیشه خبرانلاین را با "حجت الاسلام جعفر شجونی" دبیر جامعه وعاظ تهران می خوانید:

******************

اجازه بدهید با این سوال آغاز کنیم که آیا این گونه برخوردکردن با مساله مهدویت مانند تولید این سی دی ظهور و امثال اینها درست است؟ آیا این نوع برخوردها موجب شبهه آفرینی بیشتر نمی شود؟

تعقیب کردن مساله مهدویت بسیار امر مهمی است. من معتقدم عمر ایسم ها و مکتب ها تمام شده و ایسم ها فرو ریخته اند. دو مکتب در جهان باقی مانده است. یکی دموکراسی و دیگری مهدویت. دموکراسی را که آمریکا و اروپا آبرویی برایش باقی نگذاشته اند. تنها چیزی که به نظر من در این جهان باقی مانده مهدویت است.

تعقیب کردن این کار با ارزش است، ادیان دنیا همه مهدی دارند. منتها مهدی آنها فرق می کند با مال ما. اسم ها فرق دارند. مثلا یهودیان می گویند شمعون. زرتشتی ها می گویند کیکاووس  یاکی قباد. هر گروهی دنبال مهدی هستند. اما مهدی ما حجت خداست و اوست که کامل است. البته این کاری که با تولید این سی دی کرده اند و موجب بحث جدی درباره مهدویت شده، کار با ارزشی است. اشکالاتی به آن وارد است که باید مشورت می کردند که نکردند.

گفته می شود که این گروه درباره محتوای این سی دی با شما مشورت کردند؟

خیر با من مشورتی نشده. من هم بعدا مطلع شدم و اخیرا این کار را دیدم .

شما خودتان این تطبیق سازی هایی که در این سی دی مطرح شده را قبول دارید؟

باید مشورت می کردند. اینگونه تطبیق ها درست نیست و ممکن است آسیب بزند.

نفرمودید که آیا شماخودتان اینگونه تطبیق کردن افراد را به عنوان یاران امام مهدی (عج) قبول دارید؟

نخیر. مساله همین تطبیق کردن هاست که من هم قبول ندارم. حرفم این است که اگر این تطبیق ها در عالم واقع محقق نشد مشکل به وجود می آورد و برخی موضوع را دست می اندازند. مثلا یادم هست یک بار مرحوم آقای بهلول به من گفتند که من سفیانی را دیدم و سفیانی هم مرده ولی تو نگو چون شبهه به وجود می آورد.

ما در احادیث داریم که تعیین مصادیق و توقیت نهی شده است. درست است؟

بله دقیقا . در احادیث این کار نهی شده است. اصلا تطبیق کردن غلط است. اصل مهدویت باید ترویج شود. با این مصادیق چه کار دارید.

به یاد دارید که از جمله مروجین این تطبیق کردن ها ، بهایی ها بودند. فکر نمی کنید که این تفکر تطبیقی، انتهایش به کار بهایی ها خواهد رسید؟ آنها هم ابتدا از همین شیوه ها استفاده کردند.

قبول دارم . البته اینکه ما تولید کنندگان این سی دی را متهم کنیم ، قبول ندارم . ما بررسی کردیم. اینها آدم های خوبی هستند. خواسته اند کار خیر بکنند. پس کسی نباید به انها تهمت بزند . اما باید مراقب تفکرات بهایی هم بود. این بهایی ها را اینتلیجنت سرویس انگلستان حمایت کرد و بعدها تبدیل شدند به این تفکر انحرافی.

ولی آقای شجونی کار این آقایان تاثیر منفی در افکار عمومی گذاشته است. امروز دینداران متهم به خرافه گرایی می شوند. شما چه نظری دارید؟

ممکن است روی بخشی از افکار عمومی تاثیر منفی بگذارد . من هم مخالفم با ترویج این تطبیق ها. بله. این تطبیق ها اگر تحقق پیدا نکرد تاثیر منفی می گذارد. چون عده ای هم دنبال همین مچ گیری ها و گیر دادن ها هستند. می خواهند آقای احمدی نژاد را خراب کنند. از هر وسیله ای استفاده می کنند.

 فکر نمی کنید دو پهلو برخورد کردن باموضوعات منتسب به مهدویت و مهدویت گرایی، موجب شبهه آفرینی های بیشتر شده است؟

شما می دانید که می خواهند رئیس جمهور را خراب کنند. ایشان دنبال حکومت عدالت است. می خواهد عدالت اسلامی برقرار شود. ایشان می گوید الهم عجل لولیک الفرج. آقای احمدی نژاد دنبال نابودی اسرائیل است. ان شا الله. آقای احمدی نژاد دنبال افکار امام است. این است که خیلی ها ایشان را قبول ندارند . کینه هم گرفته اند . یکی همین اسرائیل غاصب است که کینه دارد و هر روز علیه ایشان دسیسه می کند . آقای احمدی نژآد می خواهد اسرائیل را از بین ببرد. چون این اسرائیل موجودی نیست که کسی بتواند با آن زندگی کند . یک عده ای هم در داخل با احمدی نژاد کینه دارند .اینها با احمدی نژاد لج هستند.

بحث ما بحث سیاسی نبود. سوال این بود که وقتی با شایعه ها وشبهه هایی که درباره رئیس جمهور مطرح شده، دو پهلو برخورد می شود، سوء تفاهم ایجاد می شود. مثلا شایع شد که ایشان گفته اند دور سرم هاله نور است، حالا از هاله نور و چاه جمکران و ارتباط با امام زمان به شعیب ابن صالح بودن ایشان می رسیم. به نظر شما اگر از ابتدا محکم برخورد می شد، مساله مهدویت گرایی به اینجا می کشید؟

ببینید من به نظرم ایشان آدم سالمی است.

بحث ما سالم بودن یا نبودن نیست. برخورد با شبهه آفرینی است؟ عرض این است که این حرف ها به اندیشه و معرفت دینی جامعه آسیب زده است. در این سال ها اینقدر خرافه گرایی رواج یافته است و یک دولت اسلامی موظف است جلوی این حرف ها را بگیرد؟

اجازه بدهید. عرضم این است که شما نمی توانید هاله نور دور سر رئیس جمهور را زیر سوال ببرید. من با این تطبیق هایی که شده مخالفم اما نباید موجب شود که فکر کنیم رئیس جمهور آدم مشکل داری است. من یقین دارم که ایشان نماز شبش ترک نمی شود. یک شعری دارد فکر کنم از حافظ است که می گوید: " فیض روح القدس ار باز مدد فرماید/ دیگران هم بکنند آنچه مسیحا می کرد" ممکن است برای ایشان هاله نور هم وجود داشته باشد. این اشکالی ندارد. ان شاء الله ایشان هم هاله نور داشته باشند.

من هم عرض کردم که با تطبیق دادن مخالفم اما شما می توانید بگویید هاله دور سر رئیس جمهور نیست؟ این همه علمای ما همچون آیت الله بهجت، آقای بها الدینی و بسیاری از عرفای ما این همه از ایشان ارتباط های معنوی ذکر شده است. اینها در جامعه تاثیر بدی داشته ؟

آنها معلمان اخلاق و عرفان بودند. بحث دولت است و اجتماع. مستحضر هستید که حتی معلمان اخلاق و عرفان هم اجازه نمی دادند در دوران حیاتشان این مسائل مطرح شود.

شما از کجا می دانید. شاید احمدی نژاد هم درس عرفان خوانده. من یقین دارم ایشان هر شب نماز شب می خواند. من می گویم نمی توانید اصل مساله را خدایی و اباالفضلی منکر بشوید. نمی شود تکذیب کرد. آدم باید خدایی حرف بزند.

شما که می گویید هاله نور را نمی شود تکذیب کرد، پس چگونه می گوید ایشان شعیب ابن صالح نیستند؟ پس شاید باشند؟

من با این تطبیق ها مخالفم . چون قابل اثبات نیست و فکر می کنم اگر نشد برخی دست می اندازند. این ممکن است موجب زیر سوال رفتن نظام جمهوری اسلامی بشود. البته من راجع به مشائی نظر خوبی ندارم. رئیس جمهور فرق دارد.

بعضی رویکردها آسیب زده و مساله را پیچیده کرده است. ما کسانی چون شهید مطهری داشتیم که با این رویکردها مبارزه کردند و ما امروز بعد از سی سال دوباره دچار  خرافات شده ایم که شما هم انگار همین رویه را تایید می کنید؟

خیر من خرافه گرایی را تایید نکردم. من رئیس جمهور را تایید کردم. من گفتم ممکن است هاله نور هم وجود داشته باشد.

فکر نمی کنید با همین ممکن است و ان شاء الله ها، دین داری اصیل و معرفت دینی به خطر افتاده است.؟

خیر. من فکر می کنم آنچه امروز به خطر افتاده است مکتب دموکراسی است نه مهدویت . آنچه به خطر افتاده و آبرویش رفته دموکراسی است. آمریکاست. اسرائیل است. پرچم مهدویت امروز سربلند است و به پیش می رود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا