زمان : 11 Ordibehesht 1394 - 12:39
شناسه : 103935
بازدید : 2745
«طبس» یکی از 3 نامزد نهایی برای نام‌گذاری آرکیو 170 ایرانی  «طبس» یکی از 3 نامزد نهایی برای نام‌گذاری آرکیو 170 ایرانی
سعید فتحی سرپرست یزد فردا طبس / طی مراسمی باحضور فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، نام «طبس» به‌عنوان یکی از 3 نامزد نهایی برای نام‌گذاری هواپیمای بدون سرنشنین فوق پیشرفته‌ی آرکیو 170 ایرانی اعلام شد.

به گزارش یزد فردا به نقل از خبرگزاری بسیج، در پی رونمایی از پهپاد RQ170 ایرانی در بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه و نمایش پرواز آن در آبان ماه سال گذشته و متعاقب آن «فراخوان سپاه» از آحاد ملت ایران و علاقمندان به انقلاب اسلامی برای نام‌گذاری این دستاورد بزرگ، مرحله اول قرعه‌کشی در آیین گرامیداشت پنجم اردیبهشت ماه سالروز شکست مفتضحانه آمریکا در تهاجم نظامی به طبس (در سال 1359) با حضور سردار سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه و جمعی از فرماندهان و کارکنان این نیرو برگزار و به قید قرعه تعداد 110 نفر از هموطنان برگزیده، و هدایا و جوایز آنان واگذار شد.

بنابراین گزارش، این جوایز شامل 10 کمک هزینه سفر حج عمره به ارزش هر نفر 2 میلیون تومان، 20 کمک هزینه سفر به عتبات عالیات به ارزش هر نفر یک‌ونیم میلیون تومان، 80 سکه تمام بهار آزادی است که به برگزیدگان اهدا شد.

در این مراسم نام‌های «سیمرغ»، «طبس» و «اقتدار» به‌عنوان نامزدهای نهایی برای نام‌گذاری RQ170 ایرانی اعلام شد.

مرحله دوم قرعه‌کشی، با فراخوان روابط عمومی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با دریافت پیشنهاد گزینه نهایی توسط مردم در خجسته سالروز میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار از میان گزینه‌های «سیمرغ»، «طبس» و «اقتدار» انجام و اسامی برندگان از طریق رسانه‌ها اعلام خواهد شد.

علاقمندان برای اعلام نظر در این نظرسنجی می‌توانند از بین 3 نام نهایی، نام موردنظر خود را به شماره 20002541 پیامک کنند.

RQ-170 یک هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی و فوق مدرن آمریکاست. در آذر سال 1390 پس از ورود یک فروند از این هواپیمای جاسوسی به کشور، مهندسان سپاه پاسداران موفق به شناسایی و فرود آوردن این هواپیما در کویر طبس با کمترین خسارت شدند.

همچنین مهندسان سپاه پاسداران در مدت کمتر از 3 سال توانستند با استفاده از مهندسی معکوس، مدل ایرانی این پهپاد را تولید کنند.