زمان : 08 Mehr 1404 - 10:42
شناسه : 215646
بازدید : 562
کشف سیاره‌ای داغ‌تر از جهنم در کیهان کشف سیاره‌ای داغ‌تر از جهنم در کیهان یزدفردا؛ یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) موفق شد ویژگی‌های شگفت‌انگیزی از سیاره سرگردان SIMP-۰۱۳۶ آشکار کند؛ جرمی که حدود ۱۲ برابر جرم مشتری دارد و در فضایی خالی از ستاره، آزادانه حرکت می‌کند.

به گزارش یزدفردا؛ یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) موفق شد ویژگی‌های شگفت‌انگیزی از سیاره سرگردان SIMP-0136 آشکار کند؛ جرمی که حدود ۱۲ برابر جرم مشتری دارد و در فضایی خالی از ستاره، آزادانه حرکت می‌کند.

این بررسی‌ها نشان داد دمای جو این سیاره بیش از ۱۵۰۰ درجه سانتی‌گراد است؛ عددی به‌مراتب بالاتر از سیاراتی چون مشتری و زحل. پژوهشگران دریافتند که بر خلاف زمین که دمای هوا با افزایش ارتفاع کاهش می‌یابد، در این سیاره پدیده «وارونگی دمایی» رخ می‌دهد؛ لایه‌های بالایی جو داغ‌تر از سطح هستند و علت اصلی آن، شفق‌های قطبی بسیار قدرتمند است.

علاوه بر این، داده‌ها نشان دادند که جو این سیاره به‌طور کامل پوشیده از ابرهایی است که برخلاف زمین از قطرات آب یا یخ تشکیل نشده‌اند، بلکه از ذرات سیلیکاتی شبیه به شن ساحل ساخته شده‌اند. این یافته‌ها نشان‌دهنده شرایط جوی بی‌سابقه‌ای است که می‌تواند سرنخ‌های تازه‌ای درباره چگونگی شکل‌گیری سیارات و جوهای فراخورشیدی ارائه دهد.

به گفته دکتر «اِوِرت ناسدکین»، نویسنده اصلی مقاله، این دقیق‌ترین اندازه‌گیری تاکنون از جو یک جرم فراخورشیدی است: «ما تغییرات دمایی کمتر از پنج درجه را ثبت کردیم که نشان‌دهنده وجود طوفان‌هایی مشابه لکه سرخ بزرگ مشتری در این سیاره است.»