همايش پيشگيري از اعتياد با سخنراني كارشناسان برجسته استاني در روز شنبه 30 آبان جاري در دانشگاه علم و هنر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علم و هنر، همايشي تحت عنوان پيشگيري از اعتياد با سخنراني كارشناسان برجسته استاني به همت حوزه دانشجويي فرهنگي و كانون دانشجويي هلال احمر دانشگاه علم و هنر روز شنبه94/08/30 در سالن آمفي تئاتر دانشكده فني مهندسي و علوم دانشگاه برگزار گرديد.

در ابتداي اين مراسم خانم دكتر وفاييان معاونت و كارشناس شوراي هماهنگي ميارزه با مواد مخدر استان يزد به سخنراني پرداخت و گفت: اعتياد امروزه در دو جنس ديده مي شود. ما جزو 5 استان اول كشور در بحث اعتياد زنان هستيم و جزء محدود استانهاي هستيم كه مركز اعتياد زنان داريم. ما بر اين شده ايم تا امر مبارزه با مواد مخدر را اجتماعي كنيم و پايگاههايي را ايجاد كنيم تا همرزم ما در مبارزه با اعتياد شوند و ضمنا بايد باور داشته باشيم كه اين يك آسيب اجتماعي است و ما رويكرد كنترل و كاهش آسيب را داريم. دادن آگاهي و ترك باورهاي غلط  بهترين راه پيشگيري است. ما اگر بدانيم كه 8% جامعه معتاد است ما برنامه هايي داريم كه 92%  معتاد نشوند. باور غلط كه مخدرها بد است و محرك ها بد نيستند اشتباه است و اولين قدم ما شناسايي باورهاي غلط است. بايد بدانيم كه برخي مسيرها قهقرايي است و بهترين درمان پيشگيري است.

در ادامه سرهنگ رضايي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر شهرستان يزد نيز در سخنراني خود ابراز كرد:اكتشافات مواد مخدر 8 ماهه امسال 26 تن و 900 كيلو بوده است. وي  با اشاره به خطرات مواد مخدر يادآور شد: بيشترين مواد مصرفي يزد ترياك و هروئين است. در حال حاضر در اطراف شهر يزد حاشيه نشيني به وجود آمده است و كار آنها توزيع مواد مخدر است. تاكنون چيزي حدود 4000 نفر در رابطه با مواد مخدر دستگير شده اند كه 10% نسبت به سال گذشته افزايش داشته است. در سطح شهر يزد در سال گذشته 70 كيلو و امسال 300 كيلو مواد مخدر اكتشاف شده است كه بيشتر هروئين است.

آقاي صديقي معاونت امور جوانان جمعيت هلال احمر يزد نيز در ادامه همايش گفت:بزرگترين شعار جمعيت هلال احمر نجات جان افراد و تغيير نگرشها است. ما در بيش از 30 دانشگاه استان كانون دانشجويي داريم. يكي از توصيه هاي شخص بنده به جوانان آسيب ها را در محله هاي خود شناسايي كنيم و جلوگيري كنيم. خواسته من از شما در هر فضايي هستيد اين بحث را گسترش دهيد كه افراد به سمت مواد مخدر نروند.

در پايان آقاي قائم محمدي رئيس دفتر پيشگيري از آسيب ها ي اجتماعي اداره كل بهزيستي نيز به سخنراني پرداخت و گفت: بشر هر چه از تاريخ زندگي اش مي گذرد پيشرفتهاي بيشتري كرده و ابزار جديد آورده و به همراه اينها آسيبهاي جدي هم آورده كه از جمله اين آسيبها اعتياد است. آموزش مهارتهاي زندگي از جمله كاهش مصرف و پيشگيري است.

وي ضمن تعريف طيف قاطعيت به اين نكته پرداخت كه در جامعه كنوني ما افراد بيشتر به سمت سلطه گري يا سلطه پذيري گرايش دارند و كمتر به سمت قاطعيت هستند و همين موضوع مشكل مهارت نه گفتن ايجاد مي كند. در بحث مواد مخدر اولين مصرف بيشترين لذت را به فرد مي دهد و فرد در دفعات بعدي بايد مصرف بيشتري داشته باشد تا همان لذت را ببرد و اين مسئله باعث مي شود تا نهايتا شكل مصرف فرد به سمت خوردن و نهايتا تزريق پيش رود. در ادامه بحث به راهكارهاي نه گفتن پرداخته شد و همچنين براي اينكه چگونه مهارت نه گفتن را پيدا كنيم.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا