همزمان با حضور ارزیابان یونسکو در راستای پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی استان یزد، اولین فاز هوشمندسازی آثار و نقاط گردشگری در بنای تاریخی مسجدجامع یزد و اشیای گرانبهای موجود در موزه تخصصی مسجد پیاده سازی و اجرا گردید.

به گزارش روابط عمومي، امورفرهنگي و اجتماعي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد عنوان کرد: مراحل آزمایشی این سامانه در ایام نوروز سال 95 اجرا گردید که با استقبال گسترده گردشگران داخلی و خارجی روبرو شد.

سیدمصطفی فاطمی افزود: هوشمندسازی اماکن استان یزد، پروژه عظیم راهنمای علمی گردشگری می باشد که طی آن تمامی آثار و اماکن تاریخی و فرهنگی و مسیرهای گردشگری استان طی زمانبندی مشخص تحت پوشش سامانه جای نما قرار می گیرند.

وی خاطرنشان ساخت: جای نما، سامانه جامع راهنمای اماکن گردشگری است که براساس تحقیقات و بررسی های گسترده در زمینه ارتقای سطح کیفی و علمی سازی گردشگری و انتقال درست فرهنگ و تاریخ عظیم کشورمان به صورت تخصصی، به گردشگران داخلی و خارجی این امکان را می دهد که بدون نیاز به اینترنت و در هر زمان ممکن، اطلاعات تاریخی اماکن و آثار تاریخی را دریافت نمایند.

این مقام مسئول تصریح کرد: از امکانات سامانه، ارائه اطلاعات و جزییات نقطه به نقطه اماکن و آثار تاریخی با کاربری آسان با سرعت بالا با قابلیت پیاده سازی برای تمامی موارد تاریخی ثبتی توسط میراث فرهنگی و تمامی آثار و اشیای موجود در موزه ها داخل شهر یا مناطق طبیعی و خارج شهری بدون نیاز به اینترنت با قابلیت چند زبانه برای نمایش نامحدود اطلاعات به صورت متن، تصویر و صوت می باشد.

فاطمی اظهار داشت: اجرای اولیه این طرح در دوازده نقطه گردشگری استان از جمله مسجدجامع کبیر یزد، امیرچقماق، باغ دولت آباد، آتشکده و دخمه زرتشتیان، قبه دوازده امام، مدرسه ضیائیه، موزه آب، خانه لاریها، پایاب قنات زارچ، آب انبار رستم گیو، نارین قلعه میبد، سرو ابرکوه و ارگ حکومتی اجرا می گردد.

گفتنی است: حسن اسدپور جوان کارآفرین و مجری این سامانه و گروه متخصص و جوانش، با هدف بالا بردن سطح کیفیت گردشگری و انتقال کامل و صحیح فرهنگ و تاریخ کشورمان به صورت شبانه روزی در راستای اجرا و پیاده سازی این پروژه در تلاش و تکاپو می باشند.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا