مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی استانداری یزد گفت: درخواست ما از مهاجران احترام به قانون و مقیّد به اجرای قانون است و همانطور که از ایرانیان انتظار رعایت قانون می باشد، از مهاجران هم همین درخواست را داریم.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی استانداری در خصوص خدمات آموزشی ایران به مهاجران خارجی بیان کرد: از نظر آموزشی هیچ تفاوتی بین آموزش فرزندان ایرانیان و فرزندان اتباع غیرایرانی نیست و اکنون هیچ مانعی برای ادامۀ تحصیل این افراد وجود ندارد.
«احمد محمدی‌فر» افزود: در راستای اجرایی شدنِ فرمایش مقام معظم رهبری، از سال گذشته تاکنون بیش از 80 هزار نفر اتباع غیرمجاز تحت آموزش قرار گرفته‌اند و ثبت‌نام همۀ متقاضیان در مدارس ایران انجام شده است.
محمدی‌فر تعداد دانش‌آموزان مهاجر در ایران را 420 هزار نفر عنوان کرد و تعداد دانشجویان و فارغ‌تحصیلان را به ترتیب 17 هزار نفر و 30 هزار نفر برشمرد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور بیمۀ سلامت برای مهاجران خارجی را از مهمترین خدمات بهداشتی ایران به اتباع خارجی دانست و گفت: بیمۀ سلامت مهاجران مشابه بیمۀ ایرانیان است و همۀ افراد آسیب‌پذیر تحت پوشش بیمۀ رایگان قرار گرفته‌اند و آنها خواهند توانست با همان هزینه‌ای که ایرانیان می‌دهند از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند شوند.
محمدی‌فر ادامه داد: خدمات پیشگیرانه در حوزۀ بهداشت، واکسیناسیون و مراقبت‌های مادران باردار هم به صورت کامل شامل همۀ اتباع می‌شود و در حوزۀ وزرات بهداشت است با این وصف، می‌توان گفت: خدماتی که جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان و مهاجران می‌دهد در هیچ کجای دنیا دیده نمی‌شود و شاید ما تنها کشور دنیا هستیم که با مهاجران و پناهندگان رفتاری مشابه شهروندان خود داریم.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: تلاش کشور این است که بتوانیم به‌ویژه در حوزه‌های سلامت و بهداشت از وضعیت فعلی که وضعیت قابل قبولی است ارتقا یابیم و استانداردهای مراقبتی، بهداشتی و درمانی را افزایش دهیم.
محمدی‌فر دربارۀ سیاست‌های درازمدت دولت درخصوص اتباع غیرمجاز و حتی مجاز، گفت: درخواست ما از مهاجران احترام به قانون و مقیّد به اجرای قانون است و همانطور که از ایرانیان انتظار رعایت قانون است از مهاجران هم همین درخواست را داریم.
به گفتۀ وی، ایران تلاش کرده‌ شرایط این افراد را درک کند که البته این نگاه انسان‌دوستانه است و همچنان، ملاک اصلی ما قانون است.
وی در خصوص اقدامات و برنامه‌های تشویقی دولت برای بازگشت داوطلبانه مهاجران به کشور خود بیان کرد: سال‌هاست در این خصوص برنامه‌ریزی می‌شود و در کنوانسیون اجلاس چهار جانبه‌ راه‌حل‌هایی تعریف شده است که بخشی ایجاد شرایط لازم برای زندگی و بخشی بازگشت داوطلبانه است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: دولت افغانستان در این رابطه طرح‌های تشویقی از جمله دادنِ زمین و امکانات ساخت به اتباعی که به کشورشان برمی‌گردد، دارد و سازمان ملل نیز از مهاجرانی که به کشورشان بازمی‌گردد حمایت‌هایی مالی می‌کند.
محمدی‌فر گفت: وزارت کشور نیز حمایت‌هایی از نظر حرفه‌آموزی و سوادآموزی به‌ویژه برای مهاجران تحصیل‌کرده و متخصص دارد که این راه‌حل‌های راهبردی در چارچوب برنامه‌های سازمان ملل و توافق‌هایی که بین دولت ایران، سازمان ملل و کشور افغانستان شده است، در حال ادامه است.


یزد پیشرو در خدمات پیشگیری و مراقبت‌های درمانی به مهاجران


مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در پایان این مصاحبه گفت: استان یزد را در ارائۀ خدمات پیشگیری، مراقبت‌های درمانی، بهداشتی و آموزشی به مهاجران خارجی پیشرو دانست.
محمدی‌فر خاطرنشان کرد: به جز پایگاه ابن‌سینا، وجود دو پایگاه سلامت برای ارائۀ خدمات به مهاجران خارجی ساکن در شهر یزد احساس می‌شود که وزارت کشور برای تأمین اعتبار ساخت این پایگاه‌ها با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یزد قول مساعدت می‌دهد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا