عبدالحسین وهاب زاده ایده پرداز مدرسه طبیعت ایران در بافق گفت :تجربه طبیعت در کودکی از یک طرف کودکان ما را سالم، پرانگیزه و بااعتماد به نفس رشد می دهد و از طرفی دیگر وقتی کودکان در این فضاها بازی می کنند لذت خاطرات خوش در آینده آنها را مدافعان محیط زیست می کند.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری بافق؛سمینار کودک و طبیعت با حضور بوم شناس، ایده پرداز و بنیان گذار مدرسه طبیعت در ایران ، معاون فرماندار بافق، رئیس آموزش و پرورش و جمعی از مسئولان و کارکنان شرکت سنگ آهن مرکزی به دعوت این شرکت و انجمن باغ گیلو در سالن همایش های آهنشهر به سخنرانی پرداخت.

عبدالحسین وهاب زاده در این سمینار با بیان اینکه با آموزش بیشتر جامعه بهتری نخواهیم داشت به سالروز تشکیل سازمان محیط زیست در سال ۱۳۵۰ اشاره کرد و گفت: در آن زمان که هیچ کدام از کشورهای اروپایی سازمان محیط زیست نداشتند، سازمان محیط زیست ایران تشکیل شد در حالیکه متخصص نداشت ولی همه کارکنان آن با عشق و علاقه وارد این کار شدند.

وی افزود: میزان علاقه به یادگیری و آموزش به شدت کاهش پیدا کرده که آموزش های زودهنگام و بیش از حد در جامعه آموزش دیده از عوامل آن است چرا که بدون علاقه یادگیری صورت نمی گیرد. وهاب زاده اظهار داشت: مقایسه روز تاسیس سازمان محیط زیست و امروز نشان می دهد که آموزش راه حل مسائل پیچیده محیط زیستی، اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی نیست.

این کارشناس بیان داشت: آمار وزارت آموزش و پرورش نشان دهنده کاهش خلاقیت در بین دانش آموزان ابتدایی و دبیرستان است و علت آن توجه بیش از حد خانواده به فرزندان است که بلای جان نسلهای امروز است و نابود کردن احساس استقلال، اعتماد به نفس و کاهش خلاقیت و سلامت روحی فرزندان را به دنبال دارد.

عبدالحسین وهاب زاده به تاسیس مدرسه طبیعت در سال ۹۲ در مشهد اشاره کرد و تصریح کرد: تاکنون ده هزار کودک در این مدرسه به بازی و سرگرمی پرداختند و هرگز به معلمان اجازه ورود به حریم و فضای بازی بچه ها داده نمی شود و بچه ها امپراطوران مدرسه هستند.

وی با اشاره به اینکه بچه ها تا سن ۱۲ سالگی به آموزش نیاز ندارند عنوان کرد: بازی اصل تمرین زندگی، وسیله توانا شدن جسم و تمرین مهارت ها، معبر رشد مغز، به وجود آوردن خلاقیت، بالا بردن قدرت حل مسئله و افزایش سازگاری بچه هاست.

ایده پرداز مدرسه طبیعت در ایران به افزایش آمار طلاق اشاره کرد و علت آن را بی اطلاعی جوانان از راه های حل دعوا دانست که آموزش آن به زمان کودکی برمیگردد.

وی اظهار داشت: طبیعت معلم ماست و ما را به خود فرامی خواند و جذب می کند و ما انسانها که میلیونها سال با طبیعت سروکار داریم نمی توانیم یه روز بدون طبییعت زندگی کنیم و مدرسه طبیعت جایی است که کودکان باید در آن تربیت شوند.

وهاب زاده افزود: امروز آموزش در کشور ما با یک کسب و کار پرسود همراه است و افرادی با سودجویی و گرفتن هزینه های گزاف از خانواده ها این کسب و کار پرسود ولی بدون ارزش را گسترش می دهند.

این کارشناس با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ مدرسه طبیعت در ایران وجود دارد عنوان کرد: ۳۰ مدرسه دیگر نیز در حال احداث است که تاکنون آموزش و پرورش به این مدارس کمکی نکرده است.

وهاب زاده همچنین از آموزش و پرورش خواست فرصت را غنیمت شمارد و به کمک این مدارس بشتابد و ورود کودکان به این مدارس را تسهیل کند.

 وی ادامه داد: مدرسه طبیعت قانون خاصی ندارد، سامان انسانی ندارد، کودکان در آنجا با عناصر طبیعت سروکار دارند، در پرورش حیوانات و کشت و کار گیاهان کمک می کنند، غذا درست می کنند و به بچه ها اجازه داده می شود در یک محیط طبیعی باهم بازی میکنند بدون اینکه کسی به آنها آموزش دهد و در مدرسه به جای مربی و معلم تسهیلگر با بچه ها همدلی می کند و مراقب امنیت آنهاست.

 دکتر عبدالحسین وهاب زاده تصریح کرد: تجربه طبیعت در کودکی یک بازی دوسر برد است که از یک طرف کودکان ما سالم، بانشاط، پرنگیزه، توانا، بااعتماد به نفس و رو به زندگی رشد میکنند و از طرفی دیگر وقتی کودکان در این فضاها بازی می کنند و از آن لذت میبرند این خاطرات خوش در آینده آنها را عاشق طبیعت و محیط زیست می کند و آنها در فردا مدافعان محیط زیست می شوند.

لازم بذکر است، نقاشی دانش آموزان کارکنان شرکت سنگ آهن با موضوع “هوای پاک” در نمایشگاه جانبی مراسم ارائه شده بود.

 










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا