یزدفردا؛ دکتر محمدعلی طالبی ۱۶ اردیبهشت‌ماه در برنامه «جان کرمان» شبکه یک سیما به مناسبت سالگرد سفر مقام معظم رهبری به استان کرمان در سال ۱۳۸۴ اظهار کرد: استان کرمان این روزها خاطرات سفر مقام معظم رهبری را مرور می‌کند؛ سفری که برای استان بسیار پربرکت بود و امیدواریم بتوانیم در کنار دیگر مسئولان استان در راستای اجرای منویات رهبر شهید برای توسعه و آبادانی هرچه بیشتر استان و توجه به مردم کرمان گام برداریم.

به گزارش پایگاه خبری یزدفردا؛ دکتر محمدعلی طالبی ۱۶ اردیبهشت‌ماه در برنامه «جان کرمان» شبکه یک سیما به مناسبت سالگرد سفر مقام معظم رهبری به استان کرمان در سال ۱۳۸۴ اظهار کرد: استان کرمان این روزها خاطرات سفر مقام معظم رهبری را مرور می‌کند؛ سفری که برای استان بسیار پربرکت بود و امیدواریم بتوانیم در کنار دیگر مسئولان استان در راستای اجرای منویات رهبر شهید برای توسعه و آبادانی هرچه بیشتر استان و توجه به مردم کرمان گام برداریم.

 وی با اشاره به مصوبات سفر رهبر شهید انقلاب به استان کرمان افزود: طولانی‌ترین سفر استانی مقام معظم رهبری، به استان کرمان اختصاص داشت و ایشان به مدت ۹ روز در شهرستان‌های مختلف استان حضور یافتند که این موضوع نشان‌دهنده توجه ویژه به وسعت و شرایط بزرگ‌ترین استان کشور بود. 

طالبی با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی این سفر توجه به محرومیت‌زدایی بود، گفت: بخش قابل توجهی از اقدامات و فعالیت‌هایی که پس از این سفر در استان انجام شد، متأثر از همین رویکرد و مصوبات آن سفر بود.

 استاندار کرمان ادامه داد: در حوزه آبرسانی به روستاها، ایجاد خانه‌های بهداشت در شهرها و روستاها و همچنین مدرسه‌سازی در مناطق شهری و روستایی اقدامات گسترده‌ای انجام شد و تعداد زیادی واحد مسکونی برای محرومان استان با دستور مقام معظم رهبری آغاز، تأمین اعتبار و اجرا شد.

 وی اضافه کرد: این رویکرد موجب شد توجه بیشتری به کاهش فاصله میان مناطق محروم با مناطق برخوردار استان، به‌ویژه در جنوب و شرق کرمان، صورت گیرد و پس از این سفر نیز برخی نهادها و بنگاه‌های بزرگ مانند بنیاد مستضعفان در تعدادی از شهرستان‌های استان فعالیت‌هایی را آغاز کردند.

 طالبی گفت: این روند در دو دهه گذشته ادامه یافته و در برنامه‌های دولت چهاردهم نیز اقداماتی در حوزه‌های صنعت و معدن، کشاورزی و گردشگری در استان کرمان آغاز شده است.

 استاندار کرمان در بهش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه تولید در استان بیان کرد: در استان کرمان بنگاه‌های اقتصادی بزرگی در حوزه‌هایی مانند مس و فولاد فعالیت دارند که در تأمین ارز کشور نقش دارند.

 وی افزود: در جریان جنگ تحمیلی سوم و در شرایطی که برخی واحدهای صنعتی کشور مورد اصابت قرار گرفتند و حتی از سوی وزارتخانه‌ها پیشنهاد تعطیلی برخی واحدها مطرح شد، در استان کرمان تدابیری اتخاذ شد تا با افزایش فعالیت‌های پدافندی از تعطیلی واحدهای صنعتی جلوگیری شود.

 طالبی ادامه داد: واحدهای تولیدی استان کرمان فعالیت خود را ادامه دادند و اکنون بخشی از خلأ ایجاد شده در حوزه فولاد کشور را جبران و به متعادل نگه داشتن بازار کمک کرده‌اند.

 وی گفت: در حوزه تولید ورق نیز پس از آسیب وارد شده به فولاد مبارکه، واحدهای صنعتی استان کرمان در حال انجام اقداماتی برای جبران بخشی از کمبود ایجاد شده در کشور هستند.

 استاندار کرمان با اشاره به زیرساخت‌های توسعه‌ای استان اظهار کرد: در سال‌های گذشته به‌ویژه پس از سفر مقام معظم رهبری، توجه ویژه‌ای به توسعه زیرساخت‌های استان شد که امروز فرصت‌های جدیدی برای توسعه استان و کمک به اقتصاد کشور فراهم کرده است.

 وی افزود: بر اساس آمارهای موجود، استان کرمان از سال گذشته در کانون توجه سرمایه‌گذاری قرار گرفت و با سازماندهی اقدامات مختلف از جمله ایجاد مرکز خدمات سرمایه‌گذاری در استان و مرکز توسعه سرمایه‌گذاری در تهران، رشد ۴۰ درصدی سرمایه‌گذاری داخلی در استان ثبت شد.

 طالبی ادامه داد: همچنین استان کرمان در جذب سرمایه‌گذاری خارجی رتبه نخست کشور را به دست آورد و حدود سه میلیارد دلار طرح مصوب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه‌های مختلف برای استان به ثبت رسید.

 وی با اشاره به حوزه انرژی خورشیدی گفت: استان کرمان بالاترین میزان صدور مجوز انرژی خورشیدی در کشور را دارد و از نظر نیروگاه‌های خورشیدی به بهره‌برداری رسیده نیز در رتبه سوم کشور قرار دارد.

 استاندار کرمان افزود: در حوزه معدن نیز تکمیل زنجیره تولید در معادن استان مورد توجه قرار گرفته و صنایع پایین‌دستی معدنی در حال توسعه هستند.

 وی ادامه داد: در برخی مناطق استان که ظرفیت‌های معدنی کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، از جمله در جنوب استان، پهنه‌های معدنی جدیدی در حال فعال شدن است که در سال‌های آینده در حوزه اشتغال و ایجاد ارزش افزوده نقش خواهد داشت. 

طالبی گفت: مواد معدنی ارزشمندی مانند کروم و تیتانیوم و همچنین تکمیل زنجیره‌های مرتبط با آن‌ها در برنامه‌های توسعه‌ای استان مورد توجه قرار دارد.

 وی با اشاره به توسعه صنایع در استان اظهار کرد: توسعه صنایع کوچک و متوسط به عنوان یکی از محورهای مهم برنامه‌های توسعه‌ای استان مورد توجه قرار گرفته و نیازهای استان کرمان و منطقه جنوب شرق کشور در این حوزه دنبال می‌شود. 

استاندار کرمان در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان گفت: کرمان یکی از استان‌های برتر کشور در بخش کشاورزی است و توسعه گلخانه‌ها و کشاورزی هوشمند در دستور کار قرار دارد.

 وی افزود: در حوزه گردشگری نیز استان کرمان بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی کشور را در اختیار دارد و تنوع اقلیمی و ظرفیت‌های گردشگری استان زمینه‌ساز برنامه‌ریزی برای توسعه این صنعت شده است.

 طالبی ادامه داد: مجموع اقداماتی که در حوزه‌های مختلف در استان کرمان در حال انجام است، موجب افزایش سهم اقتصاد استان در تولید ناخالص داخلی کشور خواهد شد.

 وی گفت: آثار این اقدامات در کاهش نرخ بیکاری در استان مشاهده می‌شود و استان کرمان در رتبه‌بندی نرخ تورم نیز در میان چند استان پایانی جدول قرار دارد.

 استاندار کرمان در پایان با اشاره به نقش مردم استان اظهار کرد: مردم کرمان با تأسی از روح شهیدان، به‌ویژه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، نقش مهمی در دفاع از کشور، تقویت انسجام و وحدت ملی ایفا می‌کنند و این مسیر در چارچوب شعار سال با محوریت اقتصاد مقاومتی در سایه امنیت و وحدت ملی دنبال می‌شود.

 

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا