یزدفردا؛ دکتر محمدعلی طالبی استاندار کرمان در دیدار سیداحمد حسینی خراسانی نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان، به تشریح ظرفیت‌ها، اقدامات و برنامه‌های توسعه‌ای استان کرمان پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری یزدفردا؛ وی با اشاره به اینکه کرمان پهناورترین استان کشور است، اظهار کرد: تنوع اقلیمی و ظرفیت‌های اقتصادی کم‌نظیری به‌ویژه در بخش معدن، کشاورزی، صنعت و گردشگری در استان وجود دارد.

 استاندار کرمان افزود: استان کرمان در حوزه معدن رتبه نخست کشور را دارد و در بخش کشاورزی نیز به دلیل برخورداری از محصولات متنوع و غنی، جزو استان‌های برتر کشور محسوب می‌شود.

 طالبی با بیان اینکه کرمان در حوزه گردشگری دارای بالاترین میزان ثبت آثار تاریخی و جهانی در کشور است، گفت: تنوع آثار تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری استان، کرمان را به یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری کشور تبدیل کرده است.

 وی ادامه داد: وجود بنگاه‌های اقتصادی بزرگ در استان موجب شده کرمان در تولید مس، کنسانتره آهن و سایر محصولات معدنی سهمی حدود ۷۵ درصدی در کشور داشته باشد.

 استاندار کرمان تصریح کرد: استان در تولید فولاد، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش رتبه دوم کشور را داراست و در تولید کروم، فروکروم و تیتانیوم نیز جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

 طالبی با اشاره به ظرفیت‌های بالای معدنی استان خاطرنشان کرد: در کنار این ظرفیت‌ها، در حوزه صنایع پایین‌دستی و صنایع کوچک و متوسط با نقاط ضعفی مواجه هستیم که رفع آن‌ها به‌صورت ویژه در دستور کار قرار دارد.

 وی با تأکید بر اینکه کرمان همچنان با برخی محرومیت‌ها روبه‌رو است، اظهار کرد: در حوزه‌های آموزش و پرورش، درمان، راه‌های ارتباطی، ارتباطات تلفنی و اینترنتی، شاخص‌های استان پایین‌تر از متوسط کشوری است و نیازمند تلاش بیشتر برای جبران این عقب‌ماندگی‌ها هستیم.

 استاندار کرمان از آغاز اقدامات شاخص در حوزه راه‌های استان خبر داد و گفت: در مناطق جنوب، شرق و جنوب‌غرب استان همچنان با محرومیت‌هایی مواجه هستیم، اما حرکت‌های خوبی برای توسعه این مناطق آغاز شده است.

 طالبی با اشاره به تمرکز استان بر توسعه سرمایه‌گذاری افزود: کرمان هم‌اکنون رتبه نخست کشور در جذب سرمایه‌گذاری خارجی را به خود اختصاص داده است.

 وی ادامه داد: در حوزه انرژی خورشیدی نیز امسال بیشترین میزان انرژی خورشیدی کشور در کرمان وارد مدار خواهد شد؛ تاکنون ۳۹۰ مگاوات انرژی خورشیدی وارد مدار شده و امسال نیز ۶۹۰ مگاوات دیگر به بهره‌برداری می‌رسد که بالاترین رقم در کشور است.

 استاندار کرمان با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در استان گفت: در سال‌های گذشته نرخ بیکاری کرمان همواره بالاتر از متوسط کشوری بود، اما در یک‌سال و نیم اخیر روند کاهش بیکاری به‌صورت مستمر ادامه داشته و اکنون نرخ بیکاری استان کمتر از میانگین کشور است.

 طالبی همچنین با اشاره به کاهش نرخ تورم و بهبود شاخص فلاکت در استان افزود: سال گذشته کرمان جزو دو استان دارای بالاترین نرخ فلاکت کشور بود، اما امروز جایگاه استان در این شاخص به رتبه ۲۵ کشور رسیده که اتفاق بسیار مثبتی است.

 وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: با توجه به رویکرد دولت و همراهی خیرین و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی، کرمان در این حوزه جزو استان‌های پیشرو کشور قرار گرفته است.

 استاندار کرمان تأکید کرد: امروز استان از شرایط بسیار مناسبی برای یک جهش فوق‌العاده در همه حوزه‌ها برخوردار است که این مهم مرهون وفاق، همدلی و هماهنگی کم‌نظیر حاکم بر استان است.

 طالبی گفت: کرمان که روزگاری استانی سیاسی تلقی می‌شد، امروز به استانی متحد و هماهنگ تبدیل شده و این فضا تحت مدیریت و هدایت نماینده ولی‌فقیه در استان شکل گرفته است

 استاندار کرمان با اشاره به مدیریت استان در دوران جنگ تحمیلی سوم گفت: کرمان در این مقطع از آرامش و ثبات مناسبی برخوردار بود و هیچ‌گونه اختلالی در تأمین کالا و روند تولید استان ایجاد نشد؛ به‌طوری‌که فعالیت واحدهای تولیدی بدون وقفه ادامه داشت.

 

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا